Wilhelmssons skada förstör spel i Blågult

FOTBOLL

Inget landslagsspel denna gång heller för Christian "Chippen" Wilhelmsson.

Den formstarke Anderlecht-mittfältaren är skadad och borta tre veckor.

Däremot är Johan Mjällby redo för comeback.

Foto: ISOPRESS
Christian "Chippen" Wilhelmsson är knäskadad.

I dag presenteras truppen till den avslutande EM-kvalmatchen mot Lettland 11 oktober. Matchen saknar betydelse, Sverige är redan kvalificerade för EM i Portugal 2004, men är ett bra tillfälle för förbundskaptenerna att testa nya spelare. En som tidigare haft svårt att slå sig in i Blågult men nu skulle få chansen är yttermittfältaren Christian Wilhelmsson. Anderlechts 22-årige svensk har gjort succé under hösten.

Men i fredagens ligamatch skadade "Chippen" knäet och blir borta tre veckor.

- Typiskt att det skulle hända precis nu när det såg bra ut med landslaget. Men jag får ta nya tag, det är ju en träningslandskamp i november, säger Christian hoppfullt.

Mjällby är tillbaka

Sverige har fler spelare som kan komma att lämna återbud: Fredrik Ljungberg, Olof Mellberg, Zlatan Ibrahimovic och Pontus Farnerud har mer eller mindre allvarliga skadebekymmer. Även Johan Mjällby, som missade San Marino och Polen, är ett frågetecken. Men stressfrakturen i skenbenet har läkt bra och Johan är redo för spel igen.

- Jag gjorde första träningen med Celtic i dag (läs; igår) och det kändes bra. Jag är nöjd och glad. Det ska inte vara några problem för mig att spela landskamp om två veckor, säger Johan Mjällby till Sportbladet.

Men tillägger:

- Samtidigt har jag inte spelat match på länge och av den anledningen tror jag inte att jag blir uttagen.

Robert Laul