Lagrell: Märkligt att ingen kanal sände matchen

FOTBOLL

Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell var i går kväll en besviken man.

Liksom tiotusentals andra svenskar fick han inte se Sveriges avgörande U21-match mot Spanien.

- Jag hade jäkligt gärna velat se den, säger han.

Lars-Åke Lagrell, fotboll- förbundets ordförande.

När Sveriges U21-landslag i går kväll spelade den avgörande playoffmatchen mot Spanien kunde inte svenska folket se matchen. Bland alla besvikna fanns Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

- Jag fick veta först i dag (läs i går) att ingen svensk kanal sänder matchen. Jag tycker att det är ett mycket märkligt beslut.

SVT har inte har råd och har aldrig haft matchen i sin planering. TV4 har heller aldrig haft några planer på att visa den, medan Kanal 5 fick förfrågan för sent.

Kan inte påverka

- Jag vill inte peka ut någon enskild kanal som ensam ansvarig och kan förstå om det är svårt att ändra i programtablåerna med kort varsel, säger Lagrell, men tillägger:

- Likväl är det märkligt. Den här matchen produceras i Spanien och kommer att hålla högsta tv-kvalitet. Jag tror inte att det är många länder i Europa som inte skulle ta hem en sådan här match.

Lagrell och förbundet har ingen möjlighet att påverka kanalernas beslut att sända, eller inte sända, en match som gårdagskvällens.

- Vi är inte inblandade i det. Här är det det spanska förbundet som säljer till matchen till den som är intresserad.

Fotbollsutbudet i tv är gigantiskt, men det gäller främst klubbfotboll. Förutom U21-matchen gick i går en rad avgörande playoffmatcher till EM, som inte sändes på någon svensk kanal.

Jennifer Wegerup