Så tycker spelarna om Bulgarien

”De är svåra om de får rull på sitt spel”

FOTBOLL

Marcus Allbäck, 30:

– Bulgarien vet jag väldigt lite om. Jag tror aldrig att jag har mött dem. Jag tror ändå att Bulgarien kan överraska, och de blir nog ingen lätt uppgift.

Pontus Farnerud, 23:

– Bulgarien har gjort ett bra kval och måste ju vara ett bra lag, men jag vet inte så mycket om dem. Man tänker ju mest på hur de spelade i VM 1994.

Christian Wilhelmsson, 23:

– Bulgarien kan spöka och eftersom de gått vidare till EM måste de ju vara helt okej. De kan säkert överraska i EM, det är bara att hoppas att det inte blir mot Sverige.

Teddy Lucic, 30:

– Bulgarien är nog ett underskattat lag. De har flera bra spelare i tyska ligan och efter en generationsväxling ser det nu ut som att de blir bättre och bättre.

Erik Edman, 25:

– Bulgarien känner jag egentligen bara till två spelare i, Petrov i Celtic, och så en forward i Leverkusen. Men de har nog haft lite samma situation som Sverige, att det har kommit in många nya spelare i laget under de senaste åren.

Niklas Skoog, 29:

– Bulgarien vet jag inte så mycket om. Men det är ett lag som vi borde slå.

Mattias Jonson, 29:

– Jag kan inget speciellt om Bulgarien och inga namn. Men de var bra i VM 1994.

Mikael Dorsin, 22:

– De har ett ungt lag som spelar en teknisk fotboll och gick bra i sin kvalgrupp.

Anders Andersson, 29:

– Vi har ju mött dem i EM- och VM-kval. De har snabba spelare som klarat kvalet bra.

Mikael Nilsson, 25:

– Som många andra öststatslag är de väldigt tekniskt skickliga – men sämre som lag.

Det är väl det vi får försöka utnyttja.

Michael Svensson, 28:

– Det är ett tekniskt lag. De mest kända spelarna har slutat men Petrov i Celtic är duktig.

Tobias Linderoth, 23:

– Man ska inte tro att de är sämre än några andra.

Det gamla gänget är borta med de har alltid bra lirare.

Magnus Hedman, 30:

– Bulgarien är inne i en generationsväxling. De har en mycket bra spelare i Stilian Petrov som spelar här i Celtic. De gjorde ett mycket bra kval, även om det var mindre bra resultat i slutet.

Johan Mjällby, 32:

– Bulgarien har gjort ett bra kval och måste ju vara ett bra lag, men jag vet inte så mycket om dem. Man tänker ju mest på hur de spelade i VM 1994.

Magnus Svensson, 34:

– Egentligen vet jag ingenting om dem förutom små snuttar som visar på sportsändningar.

Andreas Jakobsson, 31:

– Bulgarien har haft en generationsväxling och de har ett väldigt bra lag. De slog ju Tyskland här tidigt i våras och har ett bättre lag än vad många tror.

Dick Last, 34:

– De är svåra om de får rull på sitt spel. Men jag har ingen aning om hur de spelade i kvalet och vilka spelare de har.

Alexander Östlund, 25:

– Det jag sett är väl från VM 1994. Men de har bra spelare och drar alla åt samma håll blir de farliga. Petrov i Celtic känner jag till.

Rade Prica, 23:

– Jag har ingen koll på dem, men jag tror de är sämre än de var tidigare.

Peter Antoine:

– Det är ett ungt lag och de har förändrat mycket de senaste åren. De satsar hårt och har bytt ut alla de gamla gubbarna som vi känner igen. Det är en outsider som kan ställa till problem, men jag tror inte att det räcker för avancemang.

Marika Domanski-Lyfors:

– De har ett nytt ungt lag och det blir intressant att se vad de har att komma med efter generationsväxlingen. Har hört att de varit bra i kvalet och ska ha flera unga spelare som blir intressanta att följa.

Thomas Nordahl:

– Det är oroande att en del inte tror att de är så bra. De har haft bra och betydligt sämre lag, men nu har de föryngrat och verkar ha en riktigt bra årgång. Det är viktigt att nyttja tiden fram till EM med att kartlägga dem.

Pontus Kåmark:

– Det lag jag vet minst om. De är inte lika bra som de var 1994, då hade det inte varit så roligt att möta dem. Hade hellre sett Schweiz eller Lettland i gruppen från den seedningsomgången, men är glad att vi slapp Grekland för de är på gång.

Thomas Wernerson:

– De har haft ett generationsskifte och det är väl ett ganska nytt lag. Bulgarerna är de vi vet minst om i gruppen, men båda Danmark och Sverige har betydligt mer erfarna spelare är vad de har.