Så tycker spelarna om Italien

”De har stjärnspelare på varje plats”

FOTBOLL

Marcus Allbäck

30, Aston Villa:

– Italien ser jag som favoriter. De har en väldig erfarenhet av stora mästerskap och det är väldigt nyttigt att ha med sig.

Pontus Farnerud

23, Strasbourg:

– Italien är favoriter med tanke på den meritlista och de spelare man har. Men jag tror ändå att Danmark och Sverige kan överraska Italien.

Christian Wilhelmsson

23, Anderlecht:

– Italien ska nog sättas högt upp på en ranking av lagen i gruppen. De har ett starkt lag och är mycket bra.

Teddy Lucic

30, Bayer Leverkusen:

– Italien går alltid långt i varje slutspel och de har ju världsspelare på varje plats.

Erik Edman

25, Heerenveen:

– Italien har många bra spelare och gäller som favorit i gruppen. Jag hoppas ändå att de kan passa oss ganska bra.

Niklas Skoog

29, Malmö FF:

– Italien är alltid med i toppen i större turneringar. Om vi ska ha en chans måste vi spela vårat spel och utnyttja att vi är bra på att ställa om snabbt.

Mattias Jonson

29, Bröndby:

– Jag hade hellre sett Tyskland som spelare mer statiskt. Italien har stjärnor på varenda plats och är alltid bra i mästerskap. De är taktiskt skickliga och har inga problem att spela slut matcherna om de leder.

Anders Andersson

29, Benfica:

– Det går ofta vidare från gruppen utan att imponera. Italien vann över oss i senaste EM och de har ett mentalt övertag. De är disciplinerade och taktiskt skickliga. Dessutom är de mer tekniskt skickliga än vad vi är.

Mikael Dorsin

22, Strasbourg:

– De är taktiskt skickliga och kanske hade England passat oss bättre. Men vi kan slå vem som helst.

Mikael Nilsson

25, Halmstad:

– De har stjärnspelare på varje plats och kan vinna hela turneringen. När de presterar vad de kan så är de fantastiska.

Michael Svensson

28, Southampton:

– De är välorganiserade och har bra spelare på varje position med spelare som Totti, Vieri och Cassano. Men ser man tillbaka på hur vi klarade oss i VM har vi chansen. Det känns som vi har tagit ytterligare ett steg.

Tobias Linderoth

24, Everton:

– De lyckas alltid vara väl organiserade och har flera världsspelare. Totti, del Piero och Vieri till exempel. Men har vi en bra dag behöver vi inte vara rädda för någon.

Magnus Svensson

34, Halmstad:

– De är kompletta. Men som sagt, vi visade i VM att vi gillar att slå ur underläge.

Dick Last

34, Örgryte:

– Framåt är de riktigt bra. Och Toldo och Buffon är två av världens bästa målvakter. Men det gäller att få allt att fungera för dem. Får man bara hål på dem så kan de få det svårt.

Alexander Östlund

25, Hammarby:

– Där har vi mycket kvalité och de är helt klart favorittippade. Jag gillar det oerhörda försvarsspelet och att de är så fruktansvärt taktiska. Men Sverige har utlandsproffs som vet hur de spelar sitt spel.

Rade Prica

23, Hansa Rostock:

– Italien är ju ett världslag med fantastiskt försvarsspel och världsforwards. Men kan man gå vidare från en grupp med England, Argentina och Nigeria så kan Sverige klara dem också.

Andreas Jakobsson

31, Bröndby:

– Jag tycker inte att det finns en solklar favorit, klart att Italien har ett bra lag, men jag tycker inte att Italien inte för tillfället är en övernation som Frankrike eller Spanien.

Johan Mjällby

32, Celtic:

– Italien är alltid Italien och de är som vassast när det är stora mästerskap även om det inte är som för tio år sedan. De har fantastiska spelare som blir ett otroligt bra lag om de får det att fungera.

Magnus Hedman

30, Celtic:

– Italien är favoriter i gruppen, något som passar oss bra. Vi gav dom en bra match i EM 2002, och vi har blivit bättre sen dess.

Peter Antoine

fotbollstränare och expert

– Det blir tufft, det är absolut ingen önskegrupp, utan en ganska obekväm sådan. Itailien är favoriter i gruppen. De är alltid bra och har just nu ett riktigt bra lag och är en av turneringens stora favoriter.

Thomas Nordahl

fotbollsexpert:

– För dom har vi haft det lite svårare i slutspelen. De har dessutom några av världens bästa spelare och har fått ett uppsving. De är dessutom alltid bra i stora mästerskap och det kommer de att vara i EM också. En av favoriterna.

Pontus Kåmark

VM-guld 1994, numera fotbollsexpert:

– De är alltid bra. De vill väl ha revansch efter missen i VM senast. Det är svårt att göra mål på dem, men när Sveriges har bästa laget är vi nästan lika bra som lag, även om vi inte är lika tekniska.

Marika Domanski Lyfors

förbundskapten för damlandslaget:

– På pappret är det det mest namnkunniga laget. Italien är som fotbollsnation kul att både se och möta. Tror att kampen om gruppsegern står mellan Sverige och Italien.