Så tycker spelarna om Danmark

”Jag tycker att Sverige är lite vassare”

FOTBOLL

Marcus Allbäck, 30:

– Danmark blir väldigt kul att få möta. De spelar en fotboll som är ganska lik Sveriges och har precis som oss många duktiga proffs. Jag tror dessutom att de inte har så mycket press på sig hemifrån.

Pontus Farnerud, 23:

– Danmark är riktigt bra för tillfället och spelar jäkligt kul fotboll. De har snabba yttrar och giftiga forwards och det är väl just offensiven som är väldigt vass. Defensiven har de väl lite mer problem med.

Christian Wilhelmsson, 23:

– Danmark spelar skitrolig fotboll och har många bra spelare. Matchen mot Danmark blir ju kanonkul.

Teddy Lucic, 30:

– Danmark spelar bra fotboll och trillar boll längs marken. De har många bra spelare och bra lag i ligan. När vi möter dem blir det säkert en hel del kamp, det är min spontana reaktion.

Erik Edman, 25:

– Danmark har ju jäkla många duktiga spelare i europeiska toppklubbar. Kantspelet med Rommedahl och Grönkjaer är väldigt vasst, och offensiven är deras främsta vapen. Defensiven är svagare.

Niklas Skoog, 29:

– Danmark blir kul att möta. Det blir lite derbykaraktär på den matchen. Danmark har ett bra lag och framför allt är deras passningsspel vasst.

Mattias Jonson, 29:

– För mig blir det speciellt kul att möta Danmark. De har flera bra spelare som exempelvis Tomasson och Gravesen. Det är helt öppet mellan oss och det blir dagsformen som avgör.

Mikael Dorsin, 22:

– Det kan gå hur som helst. De har ett snabbt lag med exempelvis Grönkjaer och Rommerdahl. Jag tycker dock att vi varit starkare på sistone.

Anders Andersson, 29:

– Jag spelade i Danmark i tre år och känner lite extra för dem. Till skillnad från oss har de många ordinarie spelare i toppklubbar i Europa. Det är helt öppet i den matchen och vi får se upp med yttrarna Grönkjaer och Rommerdahl.

Mikael Nilsson, 25:

– Jag tycker att Sverige är lite vassare och har ett bättre försvarsspel. Deras offensiv med yttrar som Grönkjaer och Jörgensen är farligt. Och så har de ju Tomasson och Sand på topp.

Michael Svensson, 28:

– Ett nordiskt möte som blir jämnt. Deras yttrar med Rommerdahl och Lövenkrands – med flera – är starka. Claus Jensen i Charlton har varit bra i år.

Tobias Linderoth, 23:

– Det är en tuff motståndare och vann nyligen mot England. Jag spelar ju tillsammans med Tomas Gravesen och är han på topp är han svårstoppad. Men jag vill tycka att vi är bättre främst genom organisationen och vår defensiv.

Magnus Hedman, 30:

– Jaha, det är Danmark i sista matchen. De har många bra spelare och det är alltid kul att möta danskarna.

Johan Mjällby, 32:

– Danskarna är framför allt bra offensivt. De har brister defensivt som vi ska kunna utnyttja. De gillar att gå framåt och det blir alltid mycket mål i deras matcher.

Magnus Svensson, 34:

– Jag spelade där i två och ett halvt år och det är ju en väldigt speciell match på många sätt. Danskarna har fått till det på senare tid och har hittat rätt i uppställningen. Det är jämnt mellan oss.

Andreas Jakobson, 31:

– Det är bra, men de har ett par spelare, som René Henriksen och Ebbe Sand, som måste komma igen och höja sig ett par snäpp för att Danmark ska bli riktigt, riktigt slagkraftigt.

Alexander Östlund, 25:

– Det är roligt med ett nordiskt lag. Deras yttrar, Jesper Grönkjaer och Dennis Rommedahl, är bra.

Rade Prica, 23:

– Både Sverige och Danmark är lag som kan skrälla. Deras yttrar är riktigt bra och med spelare som Grönkjaer, Jörgensen, Rommerdahl, Tomasson och Sand har de många spelare i europeiska topplag.

Dick Last, 34:

– Jag tycker de ser bra ut. De spelar en positiv fotboll och jag gillar Jesper Grönkjaer. Även om Danmark har individuellt skickligare spelare så tror jag att Sverige har ett bättre lag.

Peter Antoine, expert, TV 4:

– De imponerade när jag såg dem mot England, vann med 3–2 och spelade bra fotboll. Sverige har dock ofta haft en förmåga att ta danskarna och jag hoppas de gör det i EM med.

Thomas Nordahl, expert TV 3:

– Historiskt sett har vi inte haft allt för svårt för dem. Men det är ett derby och svenskarna har en bra chans.

Pontus Kåmark, VM-brons 1994, expert TV4:

– De är likvärdiga Sverige. Har spelat bra den senaste tiden och har ett bra spel. Sverige och Danmark ser jag som mycket, mycket jämna.

Marika Domanski Lyfors, förbundskapten damlandslaget:

– Ett derby och det blir alltid tuffa och roliga matcher. Känns kul att vi fick hamna i samma grupp. Det blir roligt och intressant både för spelarna och för oss som ser matchen.

Thomas Wernerson, expert Fotbollskväll:

– Det är ett derby och kan gå hur som helst. Det är jämnt över lag egentligen. Av alla lag i gruppen har väl Italien 40 procents chans att vinna gruppen och de andra lagen 20 procent var.