Lagerbäck: Vi pratar med Henke

FOTBOLL

I de kommande matcherna för landslaget kan troligen varken Marcus Allbäck, Zlatan Ibrahimovic eller Fredrik Ljungberg spela.

- Vi måste ändå hålla igång fler spelare än bara en startelva, säger förbundskaptenen Lasse Lagerbäck.

Lars Lagerbäck.

Beskedet om Marcus Allbäcks operation sent i går var ännu ett bakslag för landslagsledningen som givetvis vill kunna ställa upp med ett så bra lag som möjligt i kommande landskamper.

Borta mot Albanien 18 februari är det tveksamt om någon av Allbäck, Ibrahimovic och Ljungberg finns med. Dessutom är det frågetecken för Kim Källström som avstått från spel i tre veckor på grund av, just det, ljumskproblem.

Och ett tänkbart anfalls-alternativ, Johan Elmander, får sina onda ljumskar undersökta av landslagsläkaren Magnus Forssblad på måndag.

Hur ska ni kunna ta ut en bra trupp till Albanienmatchen?

- Mister man en finns det alltid någon annan, säger Lasse Lagerbäck. Truppen presenteras på tisdag.

Öppnar för Selakovic

De många skadorna kan exempelvis öppna vägen för Heerenveenanfallaren Stefan Selakovic till Albanienmatchen.

Känns det inte som alla skador förskjuter möjligheten att spela in en EM-elva i god tid?

- Inte än i alla fall. Vi har trots allt två landskamper och ett antal träningar på oss efter att vi tagit ut EM-truppen, säger Lagerbäck.

- Det är aldrig bra med många skador när vi ska spela landskamper, men det hade varit värre om det hänt i april eller maj.

Anfallsskadorna gör det inte lämpligt för er att på nytt prata med Henrik Larsson?

- Vi pratar med Henke emellanåt ändå. Är han motiverad berättar han det för oss. Han är inte den typen av person som man övertalar att ställa upp igen.

Michael Wagner