"Den där nummer 17, varför fick inte han spela direkt?"

Engelskt pubsnack med en "fläsknacke" och en pojkbandsidol...

FOTBOLL

LONDON

Tror det var Fläsknacken som upptäckte det först:

- Fuck! Den där nummer 17 (Kim Källström) ställer till problem hela tiden! Varför fick han inte spela i första halvlek?

Jag tänkte säga: Because the swedish coaches are idiots.

Men det gjorde jag inte.

Sportbladets Peter Wennman upplevde fotbollsstämning på en engelsk pub i London i går kväll medan Sverige och England spelade.

Fläsknacken hade rakat huvud och en röd englandströja på sig, han hade som ni förstår ett nackparti som såg ut som tre fläskkorvar staplade på rad i en Ica-hylla, men han kunde fotboll.

Vi stod i puben Kensington Arms i västra London, i farlig närhet av Chelsea-territorium, och jag hade gått dit för att lyssna till pubfolkets dom över Sven-Göran Erikssons England.

Eller för att vara ärlig:

Jag var där för att försöka fånga upp folkets uppfattning om en man som - det vet vi nu, så sluta larva er på mejlen - ljugit och gått bakom ryggen på en arbetsgivare som betalat honom sisådär 50 miljoner kronor per år.

Måste säga att det var en av de intressantaste kvällar jag nånsin haft som sportskribent.

Där var Andrew, 26, Stuart, 26, Chris, 32, Ryan, 38, Matthew, 34 och en mängd andra fanatiska fotbollssupportrar som såg tv-sändningen från Göteborg - och de var till vardags fans till klubbar som Chelsea, Everton, Arsenal och Manchester City.

Tv-apparater på maxvolym

Men nu drack alla en pint lager eller två och höll på Svennis och England.

De två tv-apparaterna, en i varje hörn av puben, stod på maxvolym. Somliga av fansen missade inte en sekund av matchen. Några få struntade i andra halvlek, började spela biljard i stället och sa att "det spelar ingen roll hur det går, vi har ändå bara reservlaget där".

Men Zlatan gjorde 1-0 och det sved.

- Att det ska vara så svårt att slå ett lag som Sverige, suckade Everton-supportern Paul, 25.

- Vi har ju haft några svenskar hos oss...Linderoth och Alexandersson. Ingenting speciellt med dom. Men...jo,. vi hade Anders Limpar också. Fantastisk spelare.

Vid ett bord satt en ung man i vinröd keps.

Det visade sig vara Mark Owen, medlem i den gamla fina rockgruppen Take That (Robbie Williams, ni vet), och till min förvåning hade han bättre koll på den internationella fotbollen än de flesta engelsmän jag mött.

- Sven, sa han...jaa, jag kan då inte tänka mig en bättre manager för England. Den här häxjakten som vår tabloidpress drivit de senaste dagarna handlar bara om försäljningssiffror för tidningarna. De vill redan nu bygga upp ett hysteriskt intresse inför EM i sommar. Det är därför det blir så överdrivet, allting.

"Var är Larsson?"

Även om jag själv inte är riktigt av samma åsikt måste jag erkänna: 90 procent av alla engelska fans på puben Kensington Arms tyckte att Svennis var i sin fulla rätt att förhandla med Chelsea utan att berätta det för sin arbetsgivare.

- Dessutom måste man skilja på Eriksson som manager och Eriksson som människa. Han är definitivt en fantastisk manager. Men tyvärr en ganska oärlig person, sa Fläsknacken.

För övrigt hade fansen vid bardisken bara en sak att tillägga:

- Larsson... var är Larsson? Han är Gud i Skottland, men vi älskar honom här också. Vi vill se honom i Premier League nästa säsong. Tänker han verkligen säga nej till EM? Det kan inte vara möjligt!

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM