Agenten: Nu är han värd 250 miljoner

FOTBOLL

GÖTEBORG

Efter succén mot England har priset på Zlatan Ibrahimovic, 22, stigit till 250 miljoner kronor.

Bara Europas absoluta toppklubbar är aktuella vid en eventuell flytt.

- Lämnar Zlatan Ajax i sommar så blir det årets största övergång, säger agenten Mino Raiola till Sportbladet.

Ajaxanfallaren har ett kontrakt med Amsterdamklubben som gäller till och med sommaren 2006.

Under en längre tid har Ajax lagt fram flera olika ekonomiskt fördelaktiga förslag för att få Zlatan Ibrahimovic att förlänga kontraktet. Hittills har Zlatan och hans Monacobaserade agent Mino Raiola valt att tacka nej.

- Mitt jobb är att se till att vi är redo om det kommer ett riktigt bra anbud före eller efter EM. Zlatan har redan visat i Holland och i Champions League att han är en mycket speciell spelare - dessutom är han bara 22 år, säger Raiola.

Sju, åtta toppklubbar

Men bara ett begränsat urval av klubbar är aktuella för att Zlatan Ibrahimovic ska finna det värt att lämna Ajax.

- Det handlar om sju, åtta toppklubbar - Chelsea, Arsenal och Manchester United i England, Barcelona och Real Madrid i Spanien och Juventus, Milan och Inter i Italien, säger Mino Raiola som i går var i Göteborg och följde Ibrahimovics match mot England på plats på Ullevi.

- Vid vissa andra förutsättningar, som spelarförsäljningar eller ägarbyten, kan även Inter, Roma och Bayern München vara tänkbara, säger agenten som också representerar flera andra storstjärnor, som Juventus Pavel Nedved.

"Ajax är nog gladast"

Största hindret för en övergång för Zlatan Ibrahimovic just nu är prislappen.

- Gladast för målet mot England är nog Ajax, säger Raiola med ett leende. Prislappen ligger förmodligen kring 25-30 miljoner euro.

Ajaxledningen vill inte bekräfta några siffror, men säger samtidigt:

- I bokslutet som blev klart nyligen gjorde Ajax en vinst på 17 miljoner euro (155 miljoner kronor). Vi är inte tvungna att sälja några spelare för att få in pengar, säger team managern David Endt.

Michael Wagner