”Ingen svensk har bättre form än jag”

Svenssons hälsning till Lars-Tommy: Jag vill med till EM

FOTBOLL

Två härliga nickmål i går.

Sex mål på fem matcher.

Mathias Svensson, 29, har en hälsning till de svenska förbundskaptenerna.

– Ingen svensk anfallare har bättre form än jag.

Foto: BILDBYRÅN
HET MÅLSKYTT Mathias Svensson, 29, känner sig bortglömd av de svenska förbundskaptenerna inför det stundande EM-slutspelet. Mathias som svarat för sex mål på de fem senaste matcherna.

Det är 55 dagar kvar till EM-slutspelet i Portugal.

I Henrik Larssons frånvaro står namnet på Zlatan Ibrahimovics anfallskamrat skrivet i stjärnorna.

– Jag vill med till EM, säger Mathias Svensson till Sportbladet timmarna efter att han nickat sitt Norwich ännu ett steg närmare Premier League.

– Jag hoppas verkligen de (Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg) ringer snart.

Stort intresse

Norwich seger i går, 5–0 hemma mot Walsall, innebär att avståndet ner till lagen på kvalplats är 14 poäng. Intresset i Norwich är på topp och alla de drygt 24 000 sittplatserna på Carrow Road säljs ut gång på gång.

– Det krävs mer eller mindre bara en enda seger i någon av de sex avslutande matcherna för att det skall vara klart, säger Mathias Svensson som inte köper argumentet att engelska division 1 håller för låg nivå för en svensk landslagsspelare.

– Allsvenska spelare är ju aktuella och topplagen i den här ligan är bättre än lagen i allsvenskan. Så det där kan de säga vad de vill om.

Dessutom kommer Svensson att vara Premier League-spelare när EM avgörs. Kontraktet med ”The Canaries” sträcker sig nämligen över ytterligare två år.

– Jag trivs utmärkt i klubben. Vi försöker verkligen spela fotboll och det är något som passar mig bättre än kampfotbollen som spelades i Charlton när jag var där.

Inget hört

Senast Mathias Svensson spelade i landslaget var i EM-kvalmatchen mot Moldavien, 6 juni 2001. Då fick han spela sju minuter.

Nu hoppas den nickstarke strikern på mer – trots att kontakten med förbundskaptenerna inte är den bästa.

– Vilken kontakt? Jag har inte hört av dem på över ett år. Men jag tycker på allvar att jag förtjänar en ordentlig chans.

Med Lars/Tommys inskolningssystem och knappa två månader till EM-premiären mot Bulgarien är det väl knappast troligt – eller?

– Jag gör vad jag kan, sedan får vi se vad som händer, avslutar Mathias Svensson.

Sveriges EM-aktuella anfallare

Mattias Larsson