Vågad spelstil ska ge ”Chippen” en plats i truppen

”Jag kan bara spela vågat”

FOTBOLL

COIMBRA

En skön lirare har landat i EM-land.

Christian Wilhelmsson är redo att slå nya tunnlar.

- Jag kan bara spela vågat, det är min spelstil, säger han.

Foto: ULF HÖJER
Namn: Christian Wilhelmsson. Född: 8 december 1979. Klubb: Anderlecht. Position: Mittfältare/anfallare. Klubbar: Mjällby -00, Stabaek (Norge) 01-03, Anderlecht 03-. Landskamper: 5 A, 16 U21/2 mål.

Han kom som ett yrväder en vårafton, gjorde tunnel på Phil Neville i matchen mot England och spelade sig ännu närmare en EM-plats. I går kom virvelvinden Wilhelmsson till Portugal - där han hoppas snart vara tillbaka.

Lagerbäck ler

- Det är klart att jag vill på att ta en plats i EM-truppen, men så bra spelare som vi har så kan ingen vara säker, säger "Chippen".

För inte så länge sedan var han ljusår från landslaget. Nu är han ett ljus i det svenska anfallsmörkret.

- Det är mycket full fart framåt för mig. Men det är inte att jag planerar att spela så eller att göra vågade saker, det är helt enkelt hur jag är.

"Chippen" ler och rycker på axlarna. Ler gör också förbundskapten Lars Lagerbäck när Wilhelmsson kommer på tal. Lagerbäck, som inte direkt brukar slösa med överord, tvekar inte i sitt omdöme:

"Är så skön"

- Christian är så skön, vi har inte så många av den typen av spelare. Han har snabba fötter och hans offensiva talang kände vi till, men mot England var han överraskande bra även defensivt, säger Lagerbäck.

I helgen blev Wilhelmsson ligamästare med sitt Anderlecht. Nu vill han ha nya framgångar - med Sverige i EM.

Jennifer Wegerup