Svennis: Frankrike vinner fotbolls-EM

Får medhåll av Steven Gerrard

Foto: Roger Lundsten
Låg profil. Sven-Göran Eriksson tippar Frankrike som mästare i sommarens EM-turnering. "Svennis" England möter just Frankrike i premiären.
FOTBOLL

Sorry, England.

Det blir inget EM-guld i Portugal – om man ska tro Sven-Göran Eriksson.

- Jag skulle tippa på Frankrike, säger den engelske förbundskaptenen.

Svennis uttalande i dagens upplaga av Englands största dagstidning, The Sun, är tämligen spektakulärt. England möter nämligen just Frankrike i sin första EM-match i Portugal, den 13 juni.

- Frankrike har så många bra spelare. Hotet kommer inte bara från (Thierry) Henry, utan även från kanterna och från andra positioner, säger Svennis.

Han är säker på att fransmännen vill visa världen att floppen i VM i Japan bara var en tillfällighet. Då slogs de regerande EM-mästarna ut redan efter gruppspelet.

Gerrard håller med

Men Sven-Göran Eriksson är inte ensam om att tro att Frankrike behåller EM-titeln.

Han får medhåll av den engelske landslagsmittfältaren Steven Gerrard.

- Man kan aldrig räkna bort Frankrike. Det kommer att bli en tuff turnering, men om jag skulle tippa på ett lag så skulle det vara Frankrike, säger han till The Sun.

Och tillägger:

- Tyskarna gör ofta bra ifrån sig i stora turneringar. Och Portugal är värdnation, så de är också ett av de sex lag som kan vinna guldet.

Engelsmännen får nöja sig med att den forne förbundskaptenen Bobby Robson och förre landslagsstjärnan Alan Shearer tror på sitt England.

Som Shearer uttrycker det:

- Vad förväntar du dig att jag ska säga? Frankrike?

Nicklas Hermansson