Dagboken 23/5

FOTBOLL

Ärade Sportbladetläsare... och landslagsspelare!

Det är lika bra ni börjar vänja er redan i dag.

För detta är den tätaste närmarkeringen av den svenska truppen ni får uppleva innan Nesta tar vid den 18 juni.

20 dagar kvar till EM-premiären och varje dag kommer Sportbladet att rangordna de svenska spelarna efter hur heta de är.

Och till skillnad från Alessandro Nesta går vi över mittlinjen, ja till och med utanför de kritade linjerna och, som i dag, ända fram till dörren på Milk Studios på Manhattan i New York.

Det var där Fredrik Ljungberg natten till i går tågade fram över en röd matta tillsammans med Hollywoodstjärnan Hilary Swank.

De två superstjärnorna och underklädesmodellerna stod som värdar för den kändisfest modeföretaget Calvin Klein hyllade dem med.

Medan Anders Svensson tillbringar sin lediga tid mellan Premier Leagues avslutning och landslagets läger i Gimo hemma i Borås går alltså Fredrik Ljungberg på party med supermodeller som Tyra Banks och skådespelerskan Scarlett Johansson i New York – och det är ett sånt utnyttjande av fritiden som placerar Ljungberg högre än Svensson på Sportbladets lista.

Ett färskt 100-miljonerskontrakt, en taxiresa för 2000 kronor med ett iskallt stopp på en kebabsylta mitt på Söder i Stockholm eller tuffa proffsförhandlingar med stora insatser ger också höga placeringar på listan.

Vi rankar helt enkelt vilka svenska EM-spelare det snackas mest om, det är därför skadebekymmer kan få spelare att klättra inte bara på väggarna utan också här.

Men till syvende og sidst, som Morten Olsen sa, handlar det ändå framför allt (hm) om vad spelarna presterar på planen.

Och då är det ingen som slår Henrik Larsson en dag som den här – å andra sidan lär det bara vara där, på planen, som Henke presterar några ”snackisar” under de här 20 dagarna.

Varje dag i Sportbladet – superkollen på Sverige, våra gruppmotståndare och alla övriga EM-lag  

Johan Flinck