Guldkostymen ska ge rätt valör

FOTBOLL

GIMO

Sverige siktar på EM-guld.

Här är kostymen det ska firas i.

– Spelarna fastnade för guldränderna, säger modesäljaren Pelle Hedblom.

Pelle Hedblom klädd för succé.

I går inledde Sverige sitt EM-läger i Gimo utanför Uppsala. En efter en droppade spelarna in. En stund senare kom också en busslass kostymer.

Marinblå med guldränder i italienskt tyg från Boråsföretaget Cavaliere. Kostymerna har valts ut i samråd med spelare, ledare och förbundsledning.

Ränder på modet

– Det är ränder som gäller i dag. Från början ville förbundet ha enfärgade mörka kostymer. Vi gav de några olika modeller att välja på och de föll för den här, säger modesäljaren Pelle Hedblom, 35.

De föll för guldränderna?

– (skratt) Det kan man nog säga. Det kanske är ett tecken.

Kostymerna finns i två passformer; en rundare för ledarna och en tightare för spelarna.

– Spelarna kommer att gilla när det sitter lite tight, säger Hedblom som agerar modell när Sportbladet fotograferar kostymen.

– Den sitter väl bra? skrattar han.

Kim speciell

Under måndagskvällen provade Blågult kostymerna och valde storlek. De kommer att användas i samband med Polenmatchen första gången.

Svårast att hitta rätt storlek kan bredaxlade Kim Källström få.

– Det är snudd på vi måste ha en specialstorlek till Kim, säger en av Hedbloms assistenter som också berättar att Stefan Schwarz var svår att klä på sin tid i landslaget.

– Vi fick lägga ut byxorna åtta centimeter runt låren. Och hockeykillarna är ännu värre.

Cavaliere har levererat kostymer till svenska landslag i flera år. Under VM i Japan/Sydkorea handlade det om en beige kostym. Då nådde Sverige kvartsfinalen. Den här gången tror Pelle Hedblom på seger.

– Med de här kostymerna kan det inte bli annat, säger han. Robert Laul