Frälsaren har landat

- Jag älskar att spela för mitt land

FOTBOLL

GIMO

Henke har lämnat Glasgow för Sverige. Och vilket mediekaos det blev när Henrik Larsson anlände till lilla Gimo efter att kvällen före ha blivit hyllad av 60 000 åskådare på Celtic Park i Glasgow.

När den svarta Volvon svängde upp på infarten till konferensavdelningen där presskonferensen skulle hållas blev Henke snabbt omringad av journalister och blixtrande kameror. En ankomst värdig en världsstjärna.

Men kontrasterna från tisdagen, då Henke tog avsked i matchen mot Sevilla till hans ära, till det lilla samhället Gimo är slående.

– Det var en speciell dag för mig och min familj. Jag hade turen att mina två bröder och min pappa var där. Givetvis är det något som alltid kommer att finnas kvar och klubben kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta, säger Henke.

Har saknat landslaget

Även om han tackat nej till landslaget tidigare så har han ändå saknat det.

– Jag har alltid känt ett sug att komma tillbaka till landslaget. Jag älskar att spela för mitt land. Jag är svensk med invandrarbakgrund, Sverige är mitt hemland och det är en ära för mig att ha fått spela så många matcher för det svenska landslaget.

Vad har du för förväntningar på EM?

– Givetvis att prestera så bra som möjligt. Vi har ett bra landslag med många unga spelare som är ute och spelar i Europa och fått mer erfarenhet.

Många spelare var också med i VM i Japan så det är mer erfarenhet över hela truppen. Vi får vänta och se men första matchen är alltid en nyckelmatch och förhoppningsvis kan vi få det resultat vi vill ha, säger Henrik.

När han lämnar presskonferensen uppstår sedan ett mindre kaos igen innan Henke lyckas sätta sig i framsätet i bilen.

Härnäst väntar träning på Idrottsgården i Gimo på torsdag förmiddag innan spelarna sätter sig i det chartrade planet som ska ta landslaget till Tammmerfors för fredagens träningsmatch mot Finland.

Om Henke spelar återstår att se men han är spelsugen.