Hotar hoppa av

Johan Mjällby kan lämna chockbeskedet i morgon

FOTBOLL

Johan Mjällby kan lämna den svenska EM-truppen.

Finlandsmatchen i morgon blir avgörande.

- Mycket möjligt att jag hoppar av, säger Mjällby.

Foto: BILDBYRÅN
HÄNGER INTE MED Johan Mjällby (andra från vänster) vill inte åka till EM om han inte känner att han kan ta en plats i startelvan.

Celticspelarens fysiskt krävande spelstil har slitit hårt på kroppen under en lång karriär. Numer har 33-åringen ständig värk i knäna vilket gjort att han missat stora delar av säsongen.

Och nu ser det ut som försvararen kan gå miste om EM-festen i Portugal i sommar. Frivilligt.

Orsaken är att Mjällby känner sig osäker på sin egen form - och en plats i startelvan.

- Om jag åker med till EM så vill jag känna att jag är med och luktar och sniffar på en plats. Gör jag inte det efter den här veckan och fredagens match mot Finland, då är det mycket möjligt att jag hoppar av, säger Johan Mjällby till Dagens Nyheter.

Den förre AIK-aren bryr sig enbart om sin egen insats mot Finland.

- Resultatet struntar jag fullständigt i, det handlar om hur jag själv känner under och efter matchen. Om jag inte får ett bra besked i den matchen så inser jag att det är kört för min del, säger han.

Smärtan oväsentlig

Veteranen som blivit allt mer defensiv genom åren har inte pratat med Lars Lagerbäck eller Tommy Söderberg om ett eventuellt avhopp.

När övriga landslaget tränade i går ägnade sig Johan Mjällby åt rehabilitering. Själv menar han att smärtan är oväsentlig. Det viktiga är att han varit missnöjd med sina insatser på planen.

Trots smärtorna har han bestämt sig för ytterligare en säsong på planen.

Var vet han inte.

AIK har inte hörts av

Helst vill han flytta till Stockholm och spela med AIK, som dock inte hört av sig.

- Tyvärr, säger Mjällby till DN. AIK är laget i mitt hjärta men jag har bara haft lite kontakt med målvakts-tränaren Anders Almgren. Nu är det upp till AIK, tärningen är kastad.

AIK:s sportchef Peter Kisfaludy ville i går kväll inte kommentera Johan Mjällbys önskan att spela med klubben.

Lars Nilsson