Tvåmål på sista träningen i Gimo

- men Henke och Zlatan fick aldrig spela ihop

FOTBOLL

GIMO

Tvåmålsspel för första gången under EM-lägret.

Då bjöds publiken bland annat på fyra mål och en del tuffa närkamper.

Men Henke och Zlatan spelade inte på topp tillsammans...

Foto: lars rosengren
Henke är tillbaka i landslaget. I dag på träningen i ”laget med västar”.

Nu ska vi kanske inte dra så höga växlar efter drygt tio minuters spel med niomanna-lag på en delvis förkortad plan.

Med Mattias Jonson, Andreas Jakobsson och Magnus Kihlstedt i Danmark och Andreas Isaksson och Kim Källström på individuell träning fanns 18 tillgängliga spelare på plats på Idrottsgården.

Det var sista träningen i Gimo för den här gången.

Solen tittade fram och över tusen personer fanns på plats för att ta farväl av EM-stjärnorna.

Henrik Larsson såg ut att trivas och vinkade också till publiken när åskådarna ropade hans namn. Anders Svensson, som har sett pigg och spelglad ut hela veckan i Gimo, gjorde en läcker cykelspark under en övning och då jublade publiken. Noterbart är dock att Magnus Hedman svarade för en utmärkt räddning på det skottet...

Spelade 3-3-2

Förutom bland annat en del bollövningar och passningsövningar med avslut delades alltså spelarna avslutningsvis upp i två lag.

Uppställningen var 3-3-2 i vardera lag och matchen slutade 2-2 efter mål av Anders Svensson och Tobias Linderoth för laget med västar och efter mål av Marcus Allbäck och Alexander Östlund för laget utan västar.

Laget med västar (backar och mittfältare från vänster):

Magnus Hedman – Erik Edman, Olof Mellberg, Johan Mjällby – Anders Svensson, Tobias Linderoth, Mikael Nilsson – Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg.

Laget utan västar:

Eddie Gustafsson – Teddy Lucic, Petter Hansson, Alexander Östlund – Christian Wilhelmsson, Anders Andersson, Pontus Farnerud – Zlatan Ibrahimovic, Marcus Allbäck.

Marcus Allbäck gjorde 1-0 efter en fin passning från Pontus Farnerud. Från högerkanten inne i straffområdet sköt Allbäck distinkt in bollen utan chans för Magnus Hedman.

Anders Svensson kvitterade ganska snart till 1-1 och då jublade...f’låt, tjöt alla flickor i publiken på samma sätt som om pojkbandet Westlife visat upp sig på Idrottsgården.

2-1-målet var helt och hållet signerat Tobias Linderoth. Han fick bollen på mitten, tog några steg framåt och sköt ett välplacerat skott som gick stolpe in utom räckhåll för Eddie Gustafsson.

2-2 var även det ett skott från längre håll. Nyblivne EM-spelaren Alexander Östlund fick på ett hårt skott som Magnus Hedman inte lyckades hålla. Annars har Sveriges EM-målvakt 2000 och VM-målvakt 2002 sett väldigt bra ut på Gimo-lägret.

Henke jobbade hårt

Att Henrik Larsson spelat många matcher på sistone, blivit hylllad av 60 000 på Celtic Park, och nyss anlänt till EM-truppen märktes inte.

Inga mål, men Henke jobbade som vanligt mycket under spelet och visade vilken lagspelare han är.

Även om det bara var första tvåmålsspelet under EM-lägret och det kanske inte satsades i onödan så höll spelarna ändå inte igen så mycket i en del närkamper. Det märks att allvaret kommer närmare.

Erik Edman imponerade på sin backplats och svarade för både brytningar och uppspel. Att Alexander Östlund är i form och har självförtroende märks också.

Efter träningen dröjde sig Ljungberg kvar och övade avslut. Han var sist iväg av alla och trots att spelarna inte hann ge några autografer efter den sista träningen på grund av tidsbrist (läs: planet till Tammerfors) så kunde han inte låta bli att stanna upp vid en flicka som hade en Arsenal-tröja på sig och signera den.

ARTIKELN HANDLAR OM