Trollkarlen Wilhelmsson tänker snurra med Finland

FOTBOLL

TAMMERFORS

En match till, en chans till att slå sig in i EM-laget - i kväll tänker Christian Wilhelmsson snurra med Finland.

- Men jag tänker inte att jag måste bevisa något, säger han till Sportbladet.

Chippen.

Han liknar sina dribblingar vid roulette (vad som helst kan hända) och han har tröja nummer 21 i EM-truppen. Väldigt många ser Christian Wilhelmsson som en vinstlott i landslaget. Andra har tolkat tröjnumret som att han är långt ifrån en plats i startelvan.

- Äh, det där är inget jag funderat på. De som varit med länge har sina nummer, jag tror mer att det är så de tänkt. Och det finns bra spelare som haft nummer 21 förr, säger han.

Gör det det?

- Ja, Foppa! Han spelar i och för sig hockey, men han hade varit bra i fotboll om han spelat!

Två platser är tänkbara för "Chippen". Antingen till vänster på mittfältet, men där lär Fredrik Ljungberg spela, eller till höger, där han konkurrerar med Mikael Nilsson.

- Jag vill inte ha någon speciell plats. I Anderlecht spelar jag till höger, men jag kan spela var som helst, säger han.

Under de senaste dagarna på lägret har träningen innehållit flera inläggs- och avslutsmoment. Wilhelmsson har fungerat bra som leverantör från båda kanterna.

- Jo, fast vänstern? Nej, jag ska inte klaga på den. Den har stämt bra det sista. Men jag slår hellre inlägg med högern.

Trollkarlen Wilhelmsson tänker inte lägga några andra band på sig i matchen mot Finland.

- Jag har inte tänkt på någon speciell punkt jag måste koncentrera mig på i mitt spel. Det får bli situationsanpassat; defensivt, offensivt, vad som kommer. Jag går alltid ut och spelar mitt spel.

Den svenska publiken brukar trivas med det också. Hur det är med den finska återstår att se.

Simon Bank