James nya tavla sänkte Svennis

Hela England kräver ny landslags-målvakt

FOTBOLL

LONDON

Det skulle bli en VM-kvalstart som stavades arbetsro.

Well goodbye, på fyra raska minuter fick Sven-Göran Eriksson en extra rynka i pannan.

Den stora frågan är vad han sa till målvakten David James i enrum efter 2-2 mot Österrike?

Foto: SCANPIX
UT - FÖR GOTT? Englands målvakt David James har länge ansetts som en säkerthetsrisk. I går tappade engelsmannen in 2-2-målet på ett mycket retfullt sätt.

För så är det.

Svennis skäller aldrig ut en enskild spelare inför lagkamraterna.

Sådana omgångar utspelas alltid i enrum.

Så var det i Portugal när han bossade i Benfica, så var det i Italien när han gick från klubb till klubb. Och så är det i England, basta!

Och nu är det David James tur att hamna i enrum

Han gjorde en Ronnie Hellström, anno VM 1970 i Mexiko, i går.

Mellan benen

Titta själva på tv-bilderna och ni kommer att se den slående likheten.

Och han kunde gjort en till!

Fast det skottet, som först smet mellan hans armar och sedan hans ben, fastnade mellan hans hälar.

Om inte - ja, då hade David Seamans insats på Ronaldinhos frispark i 2002 års VM framstått som en rätt hyfsad målvaktsinsats, sammantaget sett.

England mot Österrike i Wien var en så konstig VM-kvalmatch att det vore ett smärre under om Sven-Göran Eriksson ens fick en blund i ögonen i natt.

En första halvlek med total engelsk dominans, 65-35 i bollinnehav. Och 1-0 på en "brolinare" à la 1994, en frisparksvariant där David Beckham helt ställde österrikarna och serverade Frank Lampard på silverfat.

Gerrard sköt 2-0

Steven Gerrard sköt 2-0 efter en dryg timma. Då, det går inte att komma ifrån tanken, tryckte Svens Men på cruise control-knappen.

Om det var uppenbart?

- Man kan aldrig koppla av på den här nivån, sa Glen Hoddle, en av Svennis företrädare på förbundskaptensposten och som vet hur det känns att få sparken.

Hoddles kommentar föll sedan en av tv-kamerorna zoomat in en bekymrad Svennis på bänken samtidigt som Österrike börjat arbeta sig in i matchen, allt mer en kopia av EM-kvartsfinalen mot Portugal.

Roland Kollmann, inhoppare och en internationellt sett helt okänd österrikare, Beckham-sköt in 1-2 på en ursnygg frispark med tjugo minuter kvar.

Fyra minuter senare hittade den 20-årige lagkaptenen Andreas Ivanschitz den lucka mellan David James armar som inte ska finnas. Den lucka David James i dag står till svars för.

Med Sven-Göran Eriksson i enrum och med en fotbollstokig nation som kräver en ny landslagsmålvakt.

Leif-Åke Josefsson