”Det var inte min mening”

Zlatan Ibrahimovic bad om ursäkt efter bilattacken mot reportern Kristina Kappelin

1 av 4 | Foto: BENGT KULÉN
PÅ PLATS I SVERIGE Zlatan Ibrahimovic kom till Göteborg för landslagssamlingen inför VM-kvalet mot Malta på lördag. Hans vistelse i Sverige inleddes med en ursäkt till SVT-reportern Kristina Kappelin. "Det var inte meningen att någon skulle känna sig hotad", sa Zlatan om sin aggressiva bilkörning i torsdags.
FOTBOLL

GÖTEBORG

Zlatan Ibrahimovic ber nu om ursäkt för den aggressiva bilkörningen mot SVT-journalisten Kristina Kappelin.

- Det var inte meningen att någon skulle känna sig hotad, säger Zlatan.

I tv-inslaget som visades i SVT:s samhällsprogram Agenda i söndagskväll backade Zlatan sin bil två gånger mot Kristina Kappelin och hennes filmande kamerateam. En situation Kappelin upplevde som "hotfull".

"Har ingen anledning"

- Ett hot och en varning, beskrev hon i programmet.

Till Aftonbladet sa hon:

- Jag tror inte Zlatan försökte skada oss men vi kände oss illa till mods alla tre.

Nu ber Zlatan Ibrahimovic om ursäkt.

- Jag har inte haft någon anledning att hota att köra över någon med min bil, varken nu eller tidigare. Om någon ändå känt så har det inte varit min mening. Jag känner inte reportern ifråga, och hon presenterade sig inte för mig när hon intervjuade mig tidigare på dagen, säger Zlatan Ibrahimovic via landslagets informationschef Jonas Nystedt.

Ursäkt via TT

Zlatan kom i går kväll till Göteborg där landslaget i dag börjar uppladdningen inför VM-kvalet mot Malta på lördag.

Tv-inslaget kom naturligtvis olägligt för Blågult. Landslagsledningen fick ägna måndagen åt att planera hur uppgifterna skulle bemötas för att slippa dras med frågan senare under landslagssamlingen.

Sent på kvällen skickades Ibrahimovic ursäkt ut via Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

Sportbladet talade med förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell flera gånger under måndagen och det var en märkbart lättad Lagrell efter att Zlatans ursäkt var ute.

- Jag är mycket glad och nöjd att Zlatan gett sin version. Nu kan vi lägga det här bakom oss och koncentrera oss på vad som händer på fotbollsplanen.

"Tror på vår spelare"

- Ord står mot ord. Zlatan förnekar att han haft för avsikt att hota reportern. Jag vill inte ta ställning men i det här läget måste jag välja att tro på vår spelare ända till det framkommer något som visar att han inte agerat korrekt, säger Lars-Åke Lagrell som i går kväll fortfarande inte tittat på det omtalade tv-programmet.

I samtal med Sportbladet tidigt under kvällen ifrågasatte både informationschefen Jonas Nystedt och assisterande förbundskaptenen Roland Andersson varför nyheten var i tidningarna på måndagen trots att händelsen faktiskt inträffade under torsdagen.

Påpekandet återkom sedan bland de Ibrahimovic-uttalanden som landslagsledningen skickade ut.

- Jag kan tycka det är märkligt att en händelse som skulle inträffat i torsdags blir en nyhet flera dagar senare, ska Zlatan Ibrahimovic ha sagt enligt informationschefen Jonas Nystedt.

SVT-programmet Agenda med det aktuella inslaget visades söndag kväll klockan 21.15 och gick i repris i går.

Robert Laul