Ralf Edström: Han måste lära sig att bli mer ödmjuk

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic måste bli mer ödmjuk och ha mer självdistans.

Det tycker Ralf Edström som ändå välkomnar att Zlatan nu ger en halv ursäkt.

- Det var på tiden, säger Edström.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Ralf Edström är kritisk.

Den förre svenske landslagsstjärnan, numera radioprofilen, Ralf Edström ger Zlatan skarp kritik för attacken.

- Det finns inga ursäkter. Och det är inte första gången han utmärker sig. Det är så synd att han sätter sig i såna här lägen när han haft en så fantastisk säsong, säger Ralf.

Han vet från sina år som utlandsproffs att både motståndare och media kan vara tuffa.

"Får ju mest beröm"

- Men herregud, det ingår i paketet. Det är dags att han lär sig det nu. Det är medaljens baksida. Skitsamma vad folk säger om din mamma, han måste lära sig att inte bli provocerad. Folk sa dumma saker till mig på 70-talet också, säger Ralf och fortsätter:

- Han måste lära sig att ta både det positiva och negativa. Dessutom får han ju mest beröm, om det är 95 procent positivt och fem negativt får han ta det.

Ralf är kritisk inte bara till Zlatans uppförande utan även hans uttalanden.

- Han kan inte säga att svenska journalister är amatörer. Dessutom kommer han att bli sågad vid knävecken av de italienska så fort det börjar gå sämre. Kanske tycker han att det är kul att retas, men alla har inte samma humor.

Att Zlatan nu säger att han inte menat att hotas och skrämmas är bra tycker Ralf.

"Säkert en snäll pojk"

- Det var på tiden att han visar sig lite ångerfull. Han är säkert en jävla snäll pojk men han måste bli mer ödmjuk och få mer självdistans. Nästa gång han hamnar i en sån här situation måste han tänka sig för. Han bör en gång för alla inse att man får den här uppvaktningen när man är stjärna.

Ralf Edström tror att landslagsledningen "tagit Zlatan i örat".

- Lasse Lagerbäck och Roland Andersson klarar de här situationerna bra. Däremot kan man ju fråga sig vad Zlatan har för rådgivare i övrigt med en agent som trissar upp priset och håller på. Många av de där killarna ser bara till pengar och sitt ego.

Jennifer Wegerup