Kaptenernas mardröm: Isaksson skadad inför VM

”Det skulle bli jobbigt”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
ALTERNATIVEN Eddie Gustafsson (ovan) och John Alvbåge (nedan) är Sveriges målvakter om Isaksson skadar sig. Tillsammans har de två spelat sex landskamper.
FOTBOLL

SYDKOREA

Zlatan? Ljungberg? Henke?

Nej, förbundskaptenernas mardröm inför VM är en skada på Andreas Isaksson.

- Det skulle bli jobbigt, säger Roland Andersson.

I dag möter Sverige Sydkorea i första träningslandskampen inför VM i Tyskland i sommar. Varför det blev just mot Sydkorea är det ingen som begriper. En resa jorden runt för två träningar och match mot ett lag Sverige mötte så sent som i januari.

Nåväl.

Flera ordinarie spelare saknas, en är förstamålvakten Andreas Isaksson som är skadad. Målvakter i truppen i Sydkorea är i stället Eddie Gustafsson och John Alvbåge. Gustafsson har sex A-landskamper, Alvbåge noll.

Är förbundskaptenernas värsta mardröm inför VM att Andreas Isaksson blir skadad?

- Andreas känns som en självklar etta så visst skulle det vara en mardröm för oss. Han är en världsmålvakt som det skulle vara jobbigt att klara sig utan i ett VM-slutspel, erkänner assisterande förbundskaptenen Roland Andersson.

Lovande ersättare

- "Isak" har nått upp till det antal landskamper som ger honom erfarenhet och respekt. Sedan har vi två lovande ersättare men de har inte spelat så mycket ännu, säger Roland Andersson.

Vad som händer om Andreas Isaksson blir skadad till VM går bara att spekulera i.

- Men uppstår scenariot måste det lösas, menar Roland Andersson.

I dag mot Sydkorea vaktar Eddie Gustafsson det svenska målet. Frågan är om han gör det i en VM-premiär om "Isak" är borta? Kanske blir det i så fall aktuellt för en veteran som Bengt Andersson att göra landslagscomeback.

Låt oss hoppas att vi aldrig får svaret på den frågan.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM