Owen: Jag ska spela i VM

Englands stjärna tvingades operera brutet ben i foten

FOTBOLL

LONDON

Englands anfallsess Michael Owen lämnade i går Newcastle på kryckor.

Hans fot måste opereras - men Owen är säker på spel i VM.

- Jag kommer spela minst en månad i Premier League före VM, skriver han själv i The Times.

Newcastles ledning bekräftade i går att Michael Owens fot måste opereras. Huvudpersonen själv linkade i går ut från Newcastles träningsanläggning på kryckor med högra benet i paket.

Han är mycket besviken över att bli skadad just när han hittat formen och börjat ge Newcastle valuta för pengarna de betalade när de köpte loss honom från Real Madrid.

Det skriver han själv i The Times.

Samtal med spelare

Men när det gäller spel i sommarens VM råder ingen tvekan.

- Jag behöver inte några mirakel för att kunna spela igen den här säsongen, skriver han.

Owen grundar sin försiktiga optimism på samtal med spelare som varit i samma situation. Nästan halva engelska landslaget har haft samma märkliga skada, skriver han.

- En del spelare har varit tillbaka efter åtta veckor så det är det mest optimistiska scenariot. Tretton veckors frånvaro verkar vara det värsta fallet av döma av den information jag fått från (Steve) Gerrard, Danny Murphy och Lee Clark i Newcastle som alla är medlemmar i metarsal-klubben.

Förstod direkt

Owen skriver att han direkt förstod att det var allvarligt när han krockade med Tottenhams målvakt Paul Robinson. Han hörde att det knakade till i foten när Robinsons knä träffade.

- Det finns inte så mycket mer där en skinn och ben, så jag förstod att det inte kunde vara något annat än ett brott i foten.

- Jag sa till Paul Robinson direkt efter vår kollision att jag var säker på att jag brutit min fot.

Skadan i benet som leder fram till lilltån är så vanlig i engelsk fotboll att Owen till och med lyckades ge en diagnos på sin skada redan innan han röntgades.

- En av läkarna berättade att de nästan aldrig såg såna här skador för 20 år sedan.

Sätter en skruv i foten

Jens Kärrman