Grip: Bänken är bra för dem

Englands assisterande förbundskapten vill ha fräscha spelare till VM

FOTBOLL

Landslagsspelare för England – utfrysta i Chelsea.

Men i den engelska lägret finns ingen panik över att Shaun Wright-Phillips och Wayne Bridge får nöta bänk på Stamford Bridge.

– Jag tycker att det är bra, då är de fräscha när VM börjar, säger Englands assisterande förbundskapten Tord Grip till Sportbladet.

Deppigt värre Shaun Wright-Phillips fick visserligen spela i lördagens FA-cupmatch mot Huddersfield Town –men bara för att Mourinho inte ställde sina bästa på plan. Men Sven-Göran Eriksson och Tord Grip ser vilan som något positivt.

Det är inte lätt att ta en plats i Chelseas stjärnspäckade lag, inte ens om man är engelsk landslagsspelare. Spelare som Wayne Bridge och Shaun Wright-Phillips får knappast någon speltid, och nu är José Mourinho trött på gnället.

– Den som inte trivs här kan dra, säger han till tidningen News of the World.

Tuffast är det för Wayne Bridge, som kommit tillbaka efter en lång skadefrånvaro, och inte får chansen att spela sig i form till VM.

Mourinho hjärtlös

– Jag vet att Wayne Bridge behöver spela fotboll, men Chelsea behöver vinna matcher, säger Mourinho.

– Visst vill jag hjälpa Bridge, och låta honom spela sig i form. Men känner jag att Gallas och Del Horno är bättre alternativ kan jag inte tänka med hjärtat.

”Slitna spelare värre”

Situationen borde oroa Sven-Göran Eriksson och hans tränarstab med tanke på stundande VM. Men där tar man situationen med ro.

– Konkurrensen i Chelsea är ju ganska stor. Men jag ser det inte som ett problem att killarna får lite speltid, jag tycker snarare att det är bra. Då är de fräscha när VM börjar, säger Tord Grip.

– Kruxet är snarare att vissa spelar för mycket matcher, det problemet hade vi i EM. Det är värre eftersom vi får slitna spelare. Men mest rädda är vi ju för att våra spelare ska åka på skador tätt inpå VM. Tänk om Owen hade blivit skadad i maj i stället.

Men är du inte lite orolig för killarna i Chelsea? Just nu spelar ju Bridge och Wright-Phillips nästan inte alls ...

– Det är ju långt kvar, jag tror att de kommer att få spela en hel del i vår. Chelsea har många matcher och kommer säkert att åka på skador. Får de inte spela alls så är det såklart inte bra. Men då är det kanske så att de inte är tillräckligt bra, och då får vi titta på det, säger Tord Grip.

Lirarna som Chelsea sparar åt Svennis

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM