Avgår efter VM - tjänar 40 miljoner

Svennis förhandlar med FA

FOTBOLL

LONDON

Sven-Göran Eriksson lämnar förbundskaptensjobbet i England efter VM.

För det får han 40 miljoner kronor.

Och möjligheten att börja förhandla med sin nästa arbetsgivare.

Foto: GETTY IMAGES
KAN lämna landslaget Sven-Göran Eriksson förhandlar med Engelska fotbollförbundet om att avgå efter VM, uppger engelska tidningar. En överenskommelse kan ge svensken 40 miljoner.

Två av Englands största tidningar, The Times och Daily Express, skriver i dag om uppgörelsen som är på väg att arbetas fram.

Inom de närmsta veckorna ska Svennis sätta sig ner med FA:s vd Brian Barwick för att slutföra diskussionen.

Svensken har ett tacksamt förhandlingsläge.

Det engelska fotbollförbundet (FA) vill att Svennis redan innan sommarens VM-slutspel gör sina planer efter mästerskapet offentliga.

Kontrakt värt 120 milj

Avslöjandet om hans möte med den falske, arabiske affärsmannen, antydde starkt att han tänker lämna förbundskaptensjobbet i slutet av sommaren.

Men han tänker inte göra det gratis.

Han har ett kontrakt med FA fram till sommaren 2008 som ger en årslön på 60 miljoner kronor.

Skulle Svennis avgå efter sommarens VM har han alltså ett återstående kontraktsvärde på 120 miljoner kronor, pengar som han knappast är villig att ge upp.

Istället lutar det åt en uppgörelse.

The Times och Daily Express skriver att Svennis får 40 miljoner kronor om han meddelar sina framtidsplaner innan VM, och att han sedan har fritt fram att börja förhandla med nya potentiella arbetsgivare.

Kan gå till storklubb

Bland dessa nämns Real Madrid, Juventus, Inter och Manchester United.

Under gårdagen fick Svennis även höra Michael Owen berättar hur bra han trivs i Newcastle, till skillnad från vad Svennis sa till fejkshejken.

- Det är fantastiskt här. Jag hade det bra i Madrid, men det finns ingenting som går upp emot att vara tillbaka i Premier League, sa Owen.

Christoffer Bjäreborn

ARTIKELN HANDLAR OM