Nu ökar DIN VM-chans – 15 490 nya biljetter

Förbundet drog vinstlott i extra tilldelning

FOTBOLL

Hoppas du på biljetter till VM i sommar?

I dag ökade chansen att få tag på en av dyrgriparna – Svenska fotbollförbundet har fått ytterligare 15 490 plåtar av arrangören.

– Vi hade förhoppningar om fler biljetter men att det skulle bli så pass många är en glad överraskning, säger generalsekreteraren Sune Hellströmer.

Foto: Magnus Wennman/Arkiv
Jaaa! Sverige tilldelades i dag 16 000 nya VM-biljetter.

Den extra tilldelningen från den tyska VM-arrangören gör att förbundet nu har 28 231 biljetter att sprida till de svenskar som ansökt via SvFF.

– Intresset för VM är makalöst stort, och det känns jättskönt att vi nu kan erbjuda betydligt fler att se Sverige i VM. Vi gissar att det är en del osålda biljetter från tyska marknaden som nu erbjudits till oss. Det kan faktiskt dessutom bli fler biljetter i ett senare skede, säger Hellströmer.

Ett frågetecken just nu handlar dock om hur bra de extra platserna är.

– Av de nya biljetter vi fick besked om under onsdagen är det en hel del med dels skymd sikt, dels med skymd sikt utanför den sektor där övriga svenska biljetter återfinns. Här måste vi skaffa mer information om vad som menas med skymd sikt, säger Lena Danielsen Kovacs Kovacs, biljettansvarig på SvFF.

Den extra tilldelningen är fördelad på föjande sätt över de tre svenska gruppspelsmatcherna:

7 000 extra biljetter till mötet med Trinidad & Tobago (Dortmund).

7 000 extra mot Paraguay (Berlin).

1 490 extra mot England (Köln).

Anders Burström