Sver…yes!

15 000 fler VM-biljetter till de svenska fansen

FOTBOLL

Nu är chansen mer än dubbelt så stor. I går kom glädjebeskedet till alla svenska fotbollsfans. Sverige får över 15 000 fler biljetter till VM.

- Allmänheten är den stora vinnaren och vi är jätteglada, säger förbundets generalsekreterare Sune Hellströmmer.

Foto: Aftonbladet bild
De svenska fans som har planer på att ta semester i Tyskland i sommar har all anledning att jubla i dag. SvFF har fått ytterligare 15 000 biljetter att lotta ut.

Innan nyheten om de 15 490 extra biljetterna som Fifa tilldelar Sverige såg oddsen dåliga ut för alla som vill till VM. Efterfrågan låg på 304 366 biljetter och tillgången på 12 741. Nästan hälften av de biljetterna var dessutom reserverade av förbundet. Sponsorer, elitklubbarna och distrikten ska tillgodoses.

"Det känns väldigt bra"

Exakt hur många biljetter som inte ingår bland de som står på spel i lottningen vill varken förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell eller Hellströmer uppge.

- Större delen kommer läggas i allmänhetens kvot. Det känns väldigt bra att vi fick så många biljetter till. I bästa fall kan vi ju få ännu fler vid senare tillfälle, säger Hellströmer.

- Intresset för biljetter är makalöst stort och om alla svenskar som ville fick biljett skulle vi själva kunna fylla de tre matcharenorna.

Av de nya biljetterna är 7 000 till var och en av matcherna mot Trinidad & Tobago och Paraguay. Bara 1 490 till Englandsmatchen.

Så fördelas biljetterna till festen

Jill Wegerup