”Sven gav mig min första landskamp – jag stöttar honom"

John Terry ställer upp bakom Svennis: Jag vet att de andra känner samma sak

FOTBOLL

Trots den stora turbulensen och Svennis-uttalanden om enskilda landslagsmän verkar han ha spelarnas förtroende.

– Om våra motståndare tror att Svennis avsked kommer att splittra laget eller minska vår önskan att vinna, så får de tänka om, säger Chelsea-försvararen John Terry.

Foto: AP/Arkiv
Ställer upp för Svennis. John Terry (till höger) stöttar mannen som tog honom till landslaget.

”Fejkshejk”-fällan lurade Svennis att oförsiktigt såga enskilda toppspelare, ett kutymbrott i tränarbranschen som i News of World-avslöjandena blev upprinnelsen till att svensken och FA till slut går skilda vägar.

Ett stort plus för Svennis i affären är att han under sin tid på toppjobbet gett många av dagens engelska landslagsspelare chansen för allra första gången.

– Sven gav mig min första landskamp, precis som för många andra spelare som kommer att resa till Tyskland. Jag har stöttat honom och kommer att fortsätta att göra det, ända till slutet. Jag vet att de andra i landslaget känner på samma sätt, säger John Terry.

Chelsea-försvaren är övertygad om att England kan lägga turbulensen åt sidan när det är dags för spel i VM.

– Vi går in i det här tillsammans, Sven är kapten och kommer att vara det tills turneringen är över. Han tar ut laget, men när vi väl går ut på planen är det upp till oss spelare. Det är vi som bär hela nationens hopp på våra axlar – vi spelar för fansen och drömmen att ge England sitt andra VM-guld, säger Terry till The Sun.

Anders Burström