SVEKET

Förbundet tar nästan hälften av alla biljetter

1 av 2
Sportbladet skrev i går att de svenska fansen får 15 000 extra biljetter till VM. I dag avslöjar vi att förbundet behåller nästan hälften av biljetterna.
FOTBOLL

I går kom glädjebeskedet.

I dag kan Sportbladet avslöja chockbeskedet för alla svenska fotbollsfans.

Förbundet tar själva över minst 10 000 biljetter till VM.

- Jag kan inte ge några siffror, men mer än hälften går till folket, säger Sune Hellströmmer, generalsekreterare på förbundet.

I går fick Svenska Fotbollförbundet 15 490 extra biljetter till VM i Tyskland. Men fansen blir blåsta på stora delar av dem. Sportbladet erfar att förbundet tar nästan hälften av de 28 231 biljetter Sverige nu har.

- Jag kan inte ge dig några siffror, men mer än 50 procent går till folket, om det blir 53, 63 eller 71 procent kan jag inte säga ännu, säger Sune Hellströmer.

"Jag tror folk har full förståelse"

Att förbundet tar biljetter till sig själva, sponsorer, elitklubbarna och distrikten är i och för sig inte konstigt. Förbundets ordförande Lars-Åke Lagrell påpekar att biljetter är något av de man kan locka samarbetspartners med.

- Det tror jag folk har full förståelse för, säger Lagrell.

Men tycker du att ni varit tydliga med att av den kvot förbundet har så går inte alla till utlottning?

- Ja, det tror jag att folk förstår.

Ingenstans i Svenska Fotbollförbundets pressmeddelanden på hemsidan angående biljetter står det någonting om att en stor del av biljetterna är reserverade.

- Jag tror att folk i allmänhet förstår det själva, säger Hellströmer.

Jill Wegerup