Lagrell: ”Alla kan inte ha förståelse för beslutet”

FOTBOLL

Pressmeddelandet sa 15?000 extra biljetter till fansen.

Det stämde inte alls.

Senaste budet är två tredjedelar till allmänheten.

– Vi tycker att vi har fördelat biljetterna på ett vettigt sätt, säger Lars-Åke Lagrell.

Lars-Åke Lagrell – tycker att de svenska biljetterna fördelats på ett vettigt sätt.

I torsdags fick Svenska Fotbollsförbundet 15?490 extra biljetter till VM i Tyskland. I pressmeddelandet som Svenska Fotbollförbundet skickade ut framgick inte att en stor del av biljetterna skulle gå till sponsorer, klubbar och folk som är knutna till förbundet.

”Klart de är besvikna”

”Jag tror att folk har full förståelse” sa förbundets ordförande Lars-Åke Lagrell i gårdagens Sportbladet. Men förståelse är det sista folk har.

Är du förvånad över att människor är arga och upprörda?

– Det är klart att de som inte får biljetter är besvikna, det gäller ju den andra tredjedelen också. Men jag trodde inte att folk skulle ha förståelse för fördelningen, jag tror att de har förståelse för problemet att fördela biljetterna, säger Lagrell.

Av de 15 000 biljetterna går alltså två tredjedelar till allmänheten. Resten fördelas av förbundet.

”En rimlig balans”

– Det är inte en på något sätt unik indelning, vår fördelning är en rimlig balans. Och de som får biljetter är gedigna fotbollsledare och föreningar, samt några sponsorer.

Tar ni till er av kritiken från folk?

– På så sätt att alla kan inte ha förståelse för vårt beslut. De som har synpunkter skulle ha varit nöjda om de själva fick en biljett.

Men var det inte klumpigt att det i pressmeddelandet såg ut som att alla biljetter skulle gå till allmänheten?

– Jag har inte sett det pressmeddelandet. Men det här är ett beslut som är taget under noga övervägande. Vi på förbundet vill självklart, som alla andra, ha fler biljetter.

AnnaMaria Jansson