”Ta ut Rosenberg till VM”

Henke vill se Ajax målskytt i VM: Markus är given

FOTBOLL

Markus Rosenberg tycker att han är given i sommarens VM-trupp.

Här får han medhåll - av Henke Larsson:

- Given i VM-truppen är han definitivt.

Henke tycker att Mackan ska med till Tyskland.

Det är som när Brasse Brännström satte upp fyra alternativ i sina rutor och sa att en ska bort. En av Markus Rosenberg, Johan Elmander, Marcus Allbäck och Mattias Jonson ska inte med till festen i Tyskland.

Att Henke ser Rosenberg som given väger tungt.

- Han ska med, sen får vi se om det andra (att spela från start). Det är varken jag eller han som bestämmer om det.

- Klart att man tycker att man ska spela. Tror inte att det finns någon fotbollsspelare som inte har den inställningen. De som inte har det har i så fall fel yrke, säger Henke.

Inga bra avslut

I Eto´os frånvaro spelade Henke från start för tredje matchen i rad för Barcelona i bortasegern över Mallorca. Det syntes på löpningarna att Henke kommer allt bättre in i matchtempot. Däremot hade han ingen lycka i avsluten. En skarvnick i stolpen var det närmaste utöver två missade bra lägen.

- Det är ett sätt som jag har spelat på i alla år. Ett sätt som har tagit mig dit där jag är nu. Jag har två kanonlöpningar i dag i alla fall som gör att jag får bra avslutningslägen, men tyvärr kan jag inte sätta dit dem.

Byttes ut

Henke byttes ut mot underbarnet Messi som gjorde två mål. Frågan är om det påverkar Henkes chans att få spela nästa match från start?

- Det är en fråga du får ställa till tränaren. Men det tror jag inte. Jag har spelat tre matcher och gjort två mål. Tror inte att det har så stor betydelse.

Borde gjort ett till

Messi borde ha gjort tre mål. Helt frispelad sköt han över tomt mål.

- Man ska inte gapa över för mycket. De två mål som han gör, gör han fantastiskt bra. Det är bättre att missa i en sån här match, säger Henke Larsson.

Vem tycker du ska få stanna hemma från VM-festen i sommar?

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM