Superstjärnor särbehandlas

Zlatan flög business class - "Chippen" satt i ekonomi

FOTBOLL

Samma plan - helt olika förutsättningar.

När Zlatan flög till landskampen i Dublin satt han bekvämt i business class.

Lagkamraten Christian Wilhelmsson höll till vid toaletterna i ekonomiklassen.

Foto: AP
Sida vid sida på plan... Zlatan Ibrahimovic och Christian Wilhelmsson är båda landslagsspelare men till senste landslagsmatchen reste de på olika villkor.

Det är TV4-sporten som under gårdagen avslöjande landslagsspelarnas Zlatan Ibrahimovic och Christian Wilhelmssons olika villkor under resan till landskampen mot Irland i Dublin.

Zlatan och Chippen flög med samma flygplan mellan Milano och Dublin. Men inte tillsammans. Medan "Ibra" fick sträcka ut benen i business class satt "Chippen" på andra sidan planet, i ekonomiklass längst bak vid toaletterna.

Hemligt avtal

Enligt uppgifter till TV4-sporten har Zlatan ett hemligt avtal med fotbollförbundet, som innebär att han alltid får flyga business class till landslagssamlingarna, vilket inte de mindre namnkunniga spelarna får. Lars Richt, chef för förbundets fotbollsenhet, säger till kanalen att han inte känner till något sådant avtal.

- Det har jag inte hört talas om, och då är det jag som är ansvarig. Men jag har inte koll på detaljerna, det är reseavdelningen som bokar resorna, säger han.

Bokade själv

När Sportbladet talar med Lars Richt sent i går kväll är hans svar tydligare.

- Det finns inget sådant avtal, säger han.

Men hur kommer det sig att Zlatans biljett var business class medan "Chippen" fick flyga ekonomi?

- "Chippen" bokade själv sin biljett mellan Milano och Dublin. Vi hade bokat en biljett mellan Bryssel och Dublin, men han valde att först åka och hälsa på Zlatan i Turin, och bokade därför själv om sin biljett.

Vad var det för biljett "Chippen" hade mellan Bryssel och Dublin?

- Det var ekonomiklass.

Varför fick då "Chippen" en ekonomibiljett i första läget, när Zlatan fick flyga business class?

- Milano och Bryssel är en stor skillnad i avstånd. Att flyga mellan Bryssel och Dublin går på en knapp timme. Från Milano tar det betydligt längre tid.

Detta får du

Skillnaden mellan business class och ekonomiklass (British Airways)

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM