Zlatan Ibrahimovic blir Nikes affischnamn inför VM

Joga Bonito ska spridas med reklamfilmer

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har hamnat i ett exklusivt sällskap.

Den svenske VM-stjärnan blir tillsammans med Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Rooney, Christiano Ronaldo och Adriano Nikes affischnamn inför fotbolls-VM.

Juventus-stjärnan är med i den globala VM-kampanjen Joga Bonito, som betyder ”spela vackert”. Den svenske superstjärnan visar upp sin bländande teknik i reklamfilmen ”Skill” som har premiär den 10 april.

Zlatan ska tillsammande med de andra megastjärnorna visa fotbollsvärlden hur fotboll kan göras vacker. I filmen duellerar Zlatan mot Manchester Uniteds Christiano Ronaldo om vem som har bäst teknik – påhejade av den franske legendaren Eric Cantona, som njuter av fotbollskonsterna.

Vad är hemligheten bakom tekniken då?

– Det är ingenting du kan tvinga dig själv att bli bra på. Du måste träna, träna, träna och förhoppningsvis kommer det, säger Zlatan i ett pressmeddelande.

Träningen har fallit väl ut för Zlatan, som blivit utvald som en av sju spelare till Nikes globala VM-kampanj – Joga Bonito.

– Vi är stolta över vår svenske världsstjärna i Zlatan, och ännu roligare är att han verkligen förkroppsligar hela Joga Bonito-konceptet, säger Fredrik Stenberg, marknadschef för Nike.

Jörgen Källström