Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Smockan hängde i luften

Mellberg och Ljungberg i bråk efter fiaskot mot Trinidad och Tobago

För fyra år sen. Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg rök ihop ordentligt på en träningunder VM i Japan för fyra år sedan. Efter matchen mot Trinidad & Tobago hängde smockan i luften igen. För fyra år sen. Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg rök ihop ordentligt på en träningunder VM i Japan för fyra år sedan. Efter matchen mot Trinidad & Tobago hängde smockan i luften igen. Foto: Aftonbladet Bild
BREMEN.

Direkt efter det svenska fiaskot mot Trinidad och Tobago var besvikelsen stor i landslagets omklädningsrum.

Än en gång rök Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg ihop – med smockan hängandes i luften.

Uppgifterna bekräftas för sportbladet.se.

– Det har varit en argumentation mellan Olof och Fredrik, säger landslagets presschef Thomas Saleteg.

Trots ett massivt spelövertag lyckades inte Sverige få hål på Trinidad och Tobago och den viktiga öppningsmatchen som skulle bli en blågul fest hade runnit landslaget ur händerna.

Runt om på läktarna på Westfalenstadion deppade tiotusentals svenska supportrar efter poängmissen – och i omklädningsrummet var frustrationen stor bland spelarna.

TV 4 gick tidigare under söndagskvällen ut med uppgifter om att lagkaptenen Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg var ytterst nära att hamna i ett nytt slagsmål inne i omklädningsrummet.

 

Dispyt

Uppgifterna bekräftas i natt för sportbladet.se.

– Det har varit en argumentation mellan Olof och Fredrik, väldigt kort om en matchsituation. Det var en dispyt som inte är helt ovanligt förekommande i ett omklädningsrum, säger landslagets presschef Thomas Saleteg.

Ljungberg kritiserade även Mellberg i en TV 4-intervju och uttryckte sitt missnöje över att Sverige använt sig av för mycket långbollar.

Bråket är inte det första mellan Ljungberg och Mellberg:

För fyra år sedan – under VM i Sydkorea/Japan – brakade stjärnduon ihop på träning, ett bråk där tillskyndande lagkamrater till slut lyckades sära på spelarna. Tidigare under VM-lägret i Bremen har duon även kastat långa blickar åt varandra efter en kollision.

 

     

Landslaget tränar i morgon i Bremen klockan 12.30, med en efterföljande presskonferens där Fredrik Ljungberg enligt gällande mediaprogram ska delta.

Robert Laul
Robert Laul
Anders Burström
Anders Burström


SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet