Glenn Strömberg: Får jag frågan ska jag fundera på det

FOTBOLL

En expertkommentator som förbundskapten? Om Glenn Strömberg blir tillfrågad kan det bli verklighet.

- Jag skulle ta mig en rejäl funderare om jag fick en förfrågan.

Efter Sveriges snöpliga sorti ur VM har Lars Lagerbäcks vara eller inte vara diskuterats flitigt. Utmanarna till posten är många. En av diskussionens outsider är folkets favoritkommentator Glenn Strömberg.

- Det är det finaste man kan uppleva, lika stort som att spela själv, säger Glenn Strömberg.

Du ger 50 gånger pengarna på Unibet. Är det en klok investering?

- Haha, det vet jag inte. Jag har ju sett att svenska folket och en del kritiker har pratat om mig i de här sammanhangen och det är otroligt smickrande. Men jag har aldrig fått någon förfrågan. Skulle det bli aktuellt innebär det stora förändringar rent logistiskt för mig och min familj. Jag bor ju i Italien, så det skulle innebära en rejäl tankeställare.

Saknar praktisk erfarenhet

Glenn Strömberg har många år bakom sig med spel både i svenska landslaget och italiensk klubbfotboll. Han har dock aldrig tränat ett lag.

- Jag saknar ju praktisk erfarenhet. Samtidigt tror jag inte att det krävs för att träna ett landslag. Där handlar det mer om att vara manager.

Tycker du att Sverige behöver en ny förbundskapten?

- Nej, jag tycker inte det finns anledning att tänka så. Just nu är man besviken, men vi åkte ut mot Tyskland, ett lag som väldigt få landslag skulle slå just nu.

Om det blir aktuellt, vem skulle passa för jobbet?

- Roland Nilsson. Han är en mycket kunnig man som har stor erfarenhet och allt som krävs psykiskt och fysiskt.

Johanna Frändén