Jag håller på dig, Hadelöv

TV-krönika Jonathan Jeppsson

FOTBOLL

Det händer ibland att folk klagar över kvällstidningarnas löpsedlar och rubriker.

Ring text-tv, säger jag.

På fina SVT finns en redaktör som inte drar sig för att tänja rubrikerna till sin gräns.

Text-tv:s löpsedel i går kväll bar tydliga spår av gammeldags tabloidjournalistik: SAIK RASAR – PRAKTMISS AV HADELÖV.

Huruvida det var att Skellefteå bytte en placering från tredje sist till näst sist, som var ett ”ras” eller om det var Hadelövs lagkamrater som var förbannade, gick inte att uttyda.

Men det skulle komma mera.

På sportens förstasida öste man på med: TIDERNAS MÅLVAKTSTAVLA och då blev jag naturligtvis sugen på att se supermissen.

Det fick jag göra i Hockeykväll och visst? det var en rejäl tavla, men å andra sidan så studsade pucken jäkligt konstigt med någon sorts obehaglig bananskruv. Han borde naturligtvis tagit den och hade gjort det också om den inte studsat så märkligt. Liksom Djurgårdens Teemu Lassila tappade in en billig puck mot Luleå för att den studsade konstigt.

Men text-tv öser på: Andreas Hadelöv har nu inte bara gjort en praktmiss utan svarat för ”alla tiders målvaktstavla” och? nja, jag vet inte.

Jag tycker nog exempelvis Tommy Salos tavla var grövre. Och jag har nog sett ett par mål på Youtube som orsakats av värre klantigheter. Vem det är som rent objektivt tycker att tavlan är tidernas värsta framgår heller inte.

Däremot uttalar sig Radiosportens Lars-Gunnar Jansson i slutklämmen.

Han lägger naturligtvis inte heller fingrarna emellan. Artikeln har nått sitt crescendo.

- Det är den värsta målvakttavla jag sett i hela mitt liv, slår han fast och då känner jag att det räcker. Alla svulstiga kapningar har drivit mig över på andra sidan.

Och med tanke på alla de spaltmeter av sågningar som kommer att möta Hadelöv när han slår upp tidningarna i dag, vill jag bara säga en sak, om han nu orkar arbeta sig ända fram hit:

Jag håller på dig, Hadelöv. Jag tycker inte att tavlan var så farlig.

Bäst