Läsarna: Hur tänker Lagerbäck?

Dåligt betyg för det svenska laget i Eftersnack

FOTBOLL

Nej, det blev ingen strålande comeback i landslaget för Zlatan Ibrahimovic. Sverige förlorade mot Nordirland med 2-1 i EM-kvalmatchen i Belfast.

Tonläget var minst sagt dystert i Eftersnack. Många läsare krävde Lasse Lagerbäcks avgång.

”Svensk landslagsfotboll var först sjuk, sen döende... nu är den död! Vem tog död på den? En person som aldrig insett att den varit vare sig sjuk eller döende... Lars Lagerbäck! Nu behövs en frälsare som kan återuppväcka döda...” skrev Hemulen.

Bäst var Elmander

Det svenska laget fick endast 0,6 plus i betyg. Bäst i laget enligt läsarna var Johan Elmander med 3,6 plus.

”2 godkända. Elmander och Nilsson. Övriga är helt borta än så länge!” skrev mattemo. ”Vi har ett lag som inte kan spela överhuvudtaget. Hela laget (förutom elmander) kan fara åt helvete!” skrev untitled.

”Hur tänker Lagerbäck? Ofta undrar jag hur Lasse tänker. Varför spela med spelare som är nertränade med knappt något matchtempo, som inte spelat en viktig tävlingsmatch på jättelänge. Jag tänker på Alexandersson, D Andersson och Svensson” skrev balboa.

”Dags att Lagerbäck avgår. Påminde om Trinidad/Tobago och det var ju en höjdarmatch. Zlatan? Vem är Zlatan?” skrev Lasse Be.

Zlatan sämst – eller ett bollgeni?

Zlatan Ibrahimovic var som vanligt ett hett ämne i debatten.

”Herregud, visst Sverige spelade dåligt men zlatan var fan sämst igen” skrev Bollen81. August höll inte med: ”Zlatan är ett bollgeni. Självklart står han maktlös i en situation som idag när hela laget - främst backlinjen var helt värdelöst. Tycker synd om killen och svenskarna och svensk press börjar sjunka lika lågt som britternas”.

Signaturen tinho hade en lite annorlunda syn på saken.

”Det är alltid lika roligt att läsa svenska folkets kommentarer efter en förlustmatch i ett kval. Alla beter sig som ena riktiga fotbollsexperter och dömer ut spelarna och tycker att de har varit helt kassa och vill ha in nya. Men efter en vinstmatch låter det annorlunda, då är alla så jävla nöjda och helt plötsligt är vi ''oslagbara'' Sverige. För i helvete människor, gå ner till närmaste butik och köp lite intelligens. Vi förlorade en match, so what?”

Sandra Wejbro

ARTIKELN HANDLAR OM