Kommer Egypten ens att nämnas?

TV-krönika Frank Östergren

FOTBOLL

Sverige spelar fotboll mot Egypten nästa vecka. TV4 köpte matchen med tanken att placera den i TV4 Plus. När ryktet sa att en viss spelare skulle vara med graderas matchen upp till TV4. När sedan en viss spelare inte ska vara med har diskussion förts om att nergradera till TV4 Plus, men det blir nog ändå TV4. Men det behövs inte alltför stora Saida-talanger för att lista ut att när matchen spelas handlar pratet innan, under, i paus och efter om hans om tackade nej. Undrar om Egyptens spelare ens kommer att nämnas vid namn. För så agerar en kanal som bara tänker på tittarsiffror och aktieägarnas utdelning.

Så var den i gång, Viasat Golf. Att den kostar pengar är inget att säga om, däremot står jag fast vid åsikten att det varit smartare av Viasat att sälja kanalen enskilt, inte som toppen på ett dyrt kanalpaket.

Ska vi ta det riktigt positiva med kanalen är att den fick Göran Zachrisson att fortsätta. Hur öde skulle det inte bli utan hans fabler?

Vilka rysare, handbollens VM-semifinaler. DSF bevisade än en gång att kanalen är världsbäst på att producera sporten, det var som bilderna mixats samman vid ett klippbord, inte under direktsändning. Under Danmarks match var dramat så stort att kommentatorsparet i TV2 Danmark vrålade som Johnny Weismuller önskat han kunnat i Tarzan-rollen. Och då ska ni veta att danskarna varit med sedan Metuzalem och i vanligt fall är urtypen för stillsamma danska kommentatorer.

TV4 har köpt finalrundan i bandy-VM för placering i TV4 Plus. Tyvärr innebär köpet att Eurosport 2 inte får sända, fyran vill vara exklusiva i Sverige. Snålt, för genom det agerandet blockerar fyran bandy från att få lite Europapropaganda.

Vilken tv-helg det blir. Premiär för Premier League i HDTV-formatet, alpina VM börjar, skidskytte-VM, Inter–Roma på söndag och så de stora chipspåsarnas natt, Super Bowl.

Frank Östergren