Canal+ satsning ska applåderas

TV-krönika Mattias Wikdahl

FOTBOLL

NHL:s framtid är redan här. Den heter Sidney Crosby och Alexander Ovechkin.

Och Calle Johansson?

Jo, det verkar så. NHL breder ut sig i Canal+ på lördagskvällarna och ska det spelas hockey på liten rink så ska Calle Johansson sitta i studion

Det är inget fel med det. Canal+ satsning ska applåderas. Sedan man drog igång sin NHL-studio på lördagar har Canal+ gått från klarhet till klarhet. I går hade man telefonintervjuer med – i tur och ordning – Henrik Zetterberg, Washingtons chefsscout och slutligen Washingtons målvakt Olaf Kolzig.

Det är klass.

På tal om Calle Johansson så är han oftast utmärkt. I går hade han dessutom bättre lycka med att identifiera NHL:s bästa backar (Nicklas Lidström och Chris Pronger) än han hade med att identifiera NHL:s bästa forward under all star-matchen.

Då ville han väldigt gärna ha med Daniel Alfredsson där uppe. Det är inget fel på Alfredsson, absolut inte, och han är åtminstone EN av NHL:s bästa forwards.

Men någonstans måste man anta att det inte bara är politik som ligger bakom att hela Nordamerika (nåja, den lilla, lilla portion som gillar hockey) hyllar Sidney Crosby.

Men Calle har en åsikt, det är hans egen och han vågar uttrycka den. Det är det viktiga.

Jag var beredd på spänning när Anna Carin Olofsson gav sig ut på sprinten. Och Aco levererade, dock inte utan hjälp.

Först och främst fick hon hjälp av överraskningen Helena Jonsson, men också av kommentatorn Christer Ulfbåge, experten Kalle Grenemark och förbundskapten Staffan Eklund. Eklund är underbar när han mitt under lopp står i tv och visar träffbilden på senaste skjutningen.

De lååånga intervjuerna på tyska tåls dock att kortas en hel del. Det är svårt för en stackars tv-tittare att hålla intresset uppe när skoltyskan sviker redan på första frågan.

Mattias Wikdahl