RUSNINGEN

Över 60 000 svenskar har sökt EM-biljetter

Svenska supportrar.
FOTBOLL

Rusningen är igång.

Och snudd på galen.

Tiotusentals svenskar är på jakt efter EM-biljetter – och flera av dem efter en plats på Camp Swedens EM-camp i Innsbruck.

– Intresset är makalöst och det här är en indikation på vad som väntar där nere, säger Ingo Söderlund.

För tio dagar sedan kunde Sportbladet berätta att supporterorganisationen Camp Sweden (CS) bokat upp den idylliska campingen i Natterer See strax utanför Innsbruck.

Samma dag startade också rusningen efter matchbiljetter – och en plats på campingen som har plats för 2500 besökare per dygn.

Intresset är enormt och enligt Ingo Söderlund, ordförande i Camp Sweden, har redan cirka 2200 svenskar – med mer än fyra månader kvar till EM – sökt för en plats på EM-campen.

– Det är makalöst. Alla är berörda och vill ner. Det är oerhört många som inte kommer att få någon EM-biljett men kommer ändå att åka ner till Österrike. Det här är en idikation på vad som väntar där nere i sommar, säger Söderlund.

Ska försöka skaka fram fler campingplatser

Camp Sweden, Svenska Fotbollförbundet och polisen räknar med att 30 000 svenskar kommer att söka sig ned till Alperna i sommar.

– Vi räknar med 30 000 men den siffran kan lika gärna sticka i väg uppåt, säger Söderlund.

På grund av det enorma intresset har Camp Sweden börjat se sig om efter fler campingplatser.

– Vi jobbar på det och söker med ljus och lykta. Vi vill ha kvalité på det, inte bara en gräsplätt. Det ska vara värt att åka ner också.

Kommer det bli fullt på campingen i Natterer See?

– Absolut. Det ligger bortom allt rimligt tvivel. Vi är fortfarande bara i januari och redan har så många hört av sig.

Hur ska man göra för att få en plats?

– Det finns inte så många platser kvar i nuläget och vill man skaffa sig ett bra läge måste man göra en intressanmälan så fort som möjligt. De som sen har gjort en intresseanmälan får ett försprång eller en förtur när vi öppnar bokningen, säger Söderlund.

Över 60 000 jagar biljetter

Den största belastningen just nu är direkt kopplad till Sverige två gruppspelsmatcher i Innsbruck – Sverige-Spanien den 14 juni och Sverige-Ryssland den 18 juni.

Sverige möter Grekland i Salzburg i EM-premiären 10 juni.

Enligt Svenska Fotbollförbundet har drygt 63 500 svenskar ansökt om EM-biljetter via förbundets hemsida. Störst tryck är det på Sveriges match mot Spanien.

Ansökningstiden går ut nu på måndag klockan 18.00.

Chanserna då?

Nja, de får nog bedömas som minimala. Drygt 9 000 biljetter delas ut till allmänheten.