Spanien kan stoppas från EM

Fifa-bossen Sepp Blatter i storbråk – hotar att utesluta Spanien från alla internationella turneringar

FOTBOLL

MADRID. Spanien hotas av avstängning från all internationell fotboll om inte regeringen slutar lägga sig i fotbollsförbundets arbete.

Bakom hotet står Fifa-ordföranden Sepp Blatter.

– Om den spanska regeringen, genom sitt sportråd, fortsätter att blanda sig i fotbollsfrågor riskerar de att deras klubbar och landslaget kommer att uteslutas från internationella turneringar, säger Blatter i spanska medier.

Foto: REUTERS
Sepp Blatter.

En uteslutning skulle bland annat innebära att Spanien missar sommarens fotbolls-EM, där landet är lottat i samma grupp som Sverige.

– Det skulle vara tufft, men det skulle ta bara sex timmar att kalla ihop ett möte för att diskutera och besluta om ett uteslutande, säger Blatter.

Bakgrunden är att den spanska regeringens sportråd uppmanat alla sportförbund som inte är inblandade i OS att hålla val före de olympiska spelen.

Det vore inte första gången som Fifa utesluter ett land på grund av politisk inblandning i det nationella fotbollsförbundets affärer. Bland annat var Grekland avstängt under en kort period 2006.

Blatter är beredd att göra det igen om inte den spanska regeringen backar från sitt krav, men han hoppas att det inte ska behöva gå så långt.

– Det är ingen krissituation just nu. Vi har en liten brand men behöver inte brandkåren än.

TT