Risp har inte gett upp EM: ”Jag spelar i en bätte liga än de andra”

FOTBOLL

ANKARA. Uträknad så sent som i februari. Men inför EM-uttagningen i dag är Fredrik Risp en av de hetaste kandidaterna till den sista mittbacksplatsen.

– Jag spelar i en bättre liga än de andra, jag tycker att det ska kunna ge utslag, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
EM – enda målet.

Efter skadebekymmer, problem med utebliven lön, och ett utdraget klubbyte så leker återigen fotbolls­livet för Fredrik Risp. Nya klubben Ankaraspor har varit en av ligans bästa lag efter hans ankomst i januari, och med kontraktet räddat har ex-ängeln bara ett mål för ögonen – en plats i den svenska EM-truppen.

Van vid högre tempo

– Jag har haft konstant kontakt med förbundskaptenerna de senaste sex månaderna, så det är klart att jag känner att jag är med i bilden igen. Jag spelar varje vecka i en bra liga. Högre tempo och bättre motståndare än de andra spelarna möter. Det bör tala för mig.

Besviken om du inte kommer med?

– Ja, det är klart. Det är ändå så nära så det kommer att svida om jag ställs utanför. Men det är bara att bita ihop och komma igen i så fall.

Det handlar om truppens 23:e man. Är det verkligen så viktigt?

– Jag inser att det är jätteminimala chanser till spel. Men jag ska ju börja någonstans. Mitt mål är att etablera mig i landslaget, och nu känns det realistiskt igen. Första steget blir att komma med i truppen.

Kan Sverige vinna EM?

– Ja, Grekland vann ju förra gången, och det kunde ingen ens drömma om.