MIAMI HEAT

Ljungberg laddar – med solsemester: ”Han måste undvika smällar”

Foto: KADENA PRESS/SCANPIX
SOLDYRKARE Fredrik Ljungberg vilar sitt brutna revben på Miami Beach där han är på semester med sin bror. Och landslagets lagkapten ser ut att trivas i hettan.
FOTBOLL

Bilderna från Miami andas semester.

Men Fredrik Ljungberg, 31, har börjat EM-uppladdningen.

– Han har tränat lätt, säger agenten Claes Elefalk.

26 april bröt den svenske landslagskaptenen ett revben när Newcastles Steven Taylor landade med dobbarna före i bröstkorgen på Ljungberg.

De senaste veckorna har varit tuffa och smärtsamma för 31-åringen.

– Fredrik har haft fruktansvärt ont. Han säger att det är bland det värsta han varit med om, säger Ljungbergs rådgivare Claes Elefalk. Han har fått ordentliga doser med smärtstillande.

De senaste dagarna har han dock blivit bättre.

Cyklar och joggar

– Ljungberg rehabtränar i viss form redan nu. Han kan cykel- och löpträna, men han måste undvika fysisk kontakt i form av smällar mot kroppen, sa landslagets sjukgymnast Johan Sandberg till Sportbladet för ett par dagar sedan.

Träningsaktiviteter som Ljungberg fortsatt med när han passat på att åka till värmen i Miami under ett par dagar.

– Det stämmer att han joggat lätt och cyklat lite. Han har varit på gymmet dagligen, säger Claes Elefalk. Läkarna har sagt till honom att det är viktigt att han känner efter så att han inte tar i för mycket.

– Revbenet är ju inte helt läkt förrän efter tre, fyra veckor, säger Claes Elefalk.

I dag återvänder Fredrik Ljungberg hem till London.

”Är på strålande humör”

– Jag tror han kommer göra någon ytterligare röntgenundersökning för att se hur revbenet har läkt innan han åker till Sverige .

Vad tror han om chanserna att spela i EM?

– Han är väldigt positiv och har varit på ett strålande humör. Samtidigt vet Fredrik att det första ordentliga beskedet om hur han har läkt kommer först när han kör igång lite hårdare med träningen i nästa vecka, säger Claes Elefalk.