Lucic fick frågan för sent

”Tycker det blev tajt”

FOTBOLL

Teddy Lucic fick frågan kvart över tolv på natten – och sa nej.

Andreas Granqvist togs in sex timmar före truppen presenterades.

Andreas Isaksson ska matchtränas – av MFF:s U-lag.

Tobias Linderoth kan falla bort – efter första veckan.

Sveriges kaostrupp är redo för EM – eller?

Frågan kom lite väl sent och Teddy Lucic tackade nej till EM-spel.

Uttagningen av och frågetecknen kring årets mästerskapstrupp liknar inget annat.

Till exempel fick Teddy Lucic frågan om han kunde tänka sig att spela EM klockan kvart över tolv natten mot i går.

–?De (Roland Andersson) ringde mig på natten, vid kvart över tolv. Det var rätt sent, säger Teddy.

För sent?

–?Jag tycker det blev lite tid att ta ett beslut på. De ville ju ha besked rätt fort på morgonen också. Det blev tajt om jag ska vara ärlig.

Ringde in sitt nej

Om du fått frågan för någon vecka sedan, hade det blivit ett annat svar?

–?Det vet man ju aldrig. Men då hade jag fått tänka igenom det rejält och prata med familjen i alla fall. Nu blev det som det blev, inte mycket man kan göra.

Enligt Roland Andersson gällde samma sak för dig som för Henke, att ni även skulle vara intresserade av att fortsätta­ till hösten med VM-kvalet. Fick du frågan på det sättet?

–?Ja, det fick jag. För mig hade det nog lutat åt att bara vara med över mästerskapet.

När Lucic under gårdagsmorgonen ringde in sitt nej, gick budet till Helsingborgs Andreas Granqvist.

–?Jag pratade med Roland under förmiddagen, klockan tolv typ, så det var snabba ryck, säger Granqvist som fick ta sig till Stockholm för att delta på presskonferensen.

I sista stund

Henrik Larsson fick, precis som Teddy, frågan under måndagen och förbundskapten Lars Lagerbäck medger att man var ute i sista stund.

–?Jag kan inte påminna mig om att vi har varit ute så sent tidigare, men det berodde helt och hållet på att vi inte ville att de skulle behöva stå och svara på massa frågor (från media), säger Lagerbäck.

FAKTA

Kaoset i truppen

?Målvakten Andreas Isaksson har fått dåligt med speltid i år och kommer därför att specialträna med delar av Malmö FF:s U-lag. Specialträningen leds av assisterande förbundskapten Roland Andersson.

–Vi ska jobba med matchlika situationer. Han ska ha försvarsspelare framför sig och anfallsspelare som attackerar. Det kan kanske trimma upp honom lite extra, säger Andersson.

Tobias Linderoths opererade höft är ett så stort frågetecken att Kennedy Bakircioglü tagits ut som utpekad reserv om Linderoth inte klarar första veckan i Stenungsund.

– Det ”Tobbe” måste klara under Stenungsundsveckan är att träna hundraprocentigt. Sedan får vi bedöma hur mycket speltid han eventuellt ska ha mot Slovenien, säger Lars Lagerbäck.

Även Niclas Alexandersson (ljumske), Fredrik Ljungberg (revben) och Zlatan Ibrahimovic (knä) är frågetecken – om än mindre sådana.

– Men vi kan inte vara helt lugna där heller. Vi vet inte hur de som går in i full träning nu kommer att reagera, säger Lars Lagerbäck.

28 maj är deadline, då måste den definitiva truppen skickas in till Uefa.

Sammanställning: Robert Laul