ZKRÄCKZLAGNA

Grekland fruktar Zlatan: ”Det stora hotet”

"EN världsstjärnA" Grekiska landslagets mittfältare Stelios Giannakopoulos såg Zlatans show på tv i går. Och han var imponerad. "Han är det stora hotet mot Grekland i första matchen. Det är ingen tvekan om det", säger Giannakopoulos. FOTO: MAGNUS WENNMAN
FOTBOLL

PATRAS. Först Henrik Larssons comeback, sedan Zlatans guldavgörande.

Grekiska landslaget såg sin skräckmotståndare direkt på tv.

– Zlatan är det stora hotet mot oss, säger mittfältaren Stelios Giannakopoulos.

Otto Rehhagels landslag inleder EM-förberedelserna på allvar i kväll med landskamp mot Cypern i Patras, 220 km väster om Aten.

När spelarna samlades i går på Poseidon Palace Hotel inför en lättare träning senare på kvällen var tv-valet självklart under eftermiddagen.

– Vi såg Parma–Inter på hotellet, säger Boltonproffset Stelios Giannakopoulos, 33.

Vad tycker du om Zlatans comeback?

– Han är en väldigt, väldigt bra spelare. En världsstjärna. Jag behöver egentligen inte säga så mycket mer. 

Hur ska ni stoppa honom?

– Jag vet inte, men vi måste försöka göra det. Han är det stora hotet mot Grekland i första matchen. Det är ingen tvekan om det. Får han göra mål på samma sätt som i dag så kommer vi få det väldigt svårt, säger Giannakopoulos till Sportbladet.

Taktisk korrekt

En av de stora grekiska hjältarna från EM 2004, mittbacken Traianos Dellas, 32, försöker vara mer taktiskt korrekt:

– Vi fokuserar inte på en spelare, som Ibrahimovic, utan på hela svenska laget, säger Dellas.

Så han behöver ingen extra bevakning?

– Han är en väldigt bra spelare och vi måste verkligen vara på vår vakt mot honom – så mycket kan jag säga.

Att det grekiska landslaget ser Zlatan Ibrahimovic som spelaren de behöver neutralisera i Salzburg 10 juni råder det inget tvivel om.

”Zlatan är nyckeln”

När Otto Rehhagel och de övriga ledarna fick höra om Henrik Larssons överraskande comeback förra veckan så sa presschefen Michalis Tsapidis till Sportbladet:

– Som vi ser på det gör Larsson comeback för att det är frågetecken kring Ibrahimovics skada. Nyckeln till att Sverige ska lyckas mot Grekland är Zlatan.

FAKTA

SVERIGENYHETERNA SOM SKAKAR GREKLAND

1) HENRIK LARSSONS COMEBACK

– Han är både en stor spelare och en stor personlighet. Han är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna, säger Stelios Giannakopoulos, som under sex säsonger i brittisk fotboll följt Larsson i Celtic och Manchester United.

2) ZLATANS GULDAVGÖRANDE

Grekerna trodde att skadan var värre än vad den visade sig vara. Zlatan är det s t o r a hotet. Han är en av få anfallare som också kan matcha det mycket storväxta grekiska mittförsvaret fysiskt.

3) ROSENBERGS SUCCÉ

Greklands tre anfallare i startelvan spelar alla i tyska ligan. I lördags gjorde Markus Rosenberg enda målet och spelade bort Theofanis Gekas Bayer Leverkusen från en Europacupplats.

ARTIKELN HANDLAR OM