”Hur de reagerar känslomässigt kan jag inte svara på”

Lagerbäck om Henkes återkomst: ”Alla vet att de bästa ska vara med”

FOTBOLL

Enligt förbundskapten Lars Lagerbäck är det svårt att veta vad spelarna innerst inne anser om Henrik Larssons tredje landslagscomeback.

– Hur de reagerar känslomässigt kan jag inte svara på, säger Lagerbäck.

Lagerbäck.

Förbundskaptenen medger dock att det var något som vägdes in när Larsson åter ombads att ompröva sitt landslagsnej inför ett mästerskap, trots att han inte deltog i kvalspelet.

En faktor att väga in

– Det är en värdering man för in. Vad sänder man för signaler till de spelare som varit med hela resan? Det finns många faktorer kring att få en grupp att fungera, men i slutändan är det alltid så att om man anser att en spelare är kvalificerad och en bra person att ha i gruppen, så är han kvalificerad, då ska han vara med, säger förbundskaptenen.

Diskuterade du uttagningen med någon spelare i truppen?

– I princip diskuterar vi aldrig uttagningar med spelarna om det inte finns väldigt starka skäl. Den här gången gjorde vi det inte.

Tror du att någon tycker att Henke Larsson har snikit till sig en plats, medan de andra fick klara av kvalspelet?

– Det tror jag inte. Alla som spelar på den här nivån vet att det är en konkurrenssituation och att de bästa ska vara med. Sedan hur de reagerar känslomässigt kan jag inte svara på, sa förbundskapten Lars Lagerbäck när han presenterade Sveriges EM-trupp till Österrike/Schweiz för en dryg vecka sedan.