”Nilsson given i premiärelvan”

Dorsin ser sig själv som tvåa

FOTBOLL

STENUNGSUND. En träning, en presskonferens – ett frågetecken mindre i startelvan.

Mikael Nilsson spelar vänsterback i EM-premiären mot Grekland.

–?Det säger väl sig självt, säger andravalet Mikael Dorsin.

Mikael Dorsin och Daniel Alves.

När landslaget i går gjorde sin första träning inför årets EM-slutspel försvann ett av frågetecknen i start­elvan – vem som ska spela vänsterback.

Förbundskapten Lars Lagerbäcks val blir inte oväntat ”högerbacken” Mikael Nilsson. När backlinjen drillades i försvarsövningar spelade Nilsson till vänster hela tiden medan truppens ende naturlige vänsterfot Mikael Dorsin slog inlägg på andra planhalvan.

–?Det säger väl sig självt att Mikael är förstavalet som har spelat i kvalet, säger Dorsin efter träningen.

Är i god form

–?Sedan är jag redo om något händer, menar Dorsin som efter en vårsäsong i rumänska CFR Cluj är i god form – trots att det inte blev så mycket speltid på slutet.

–?Jag spelade en halvtimme i cupfinalen och tio dagar innan det spelade jag cupsemi­finalen. Men jag är inte orolig. Jag har varit i gång två år utan semester. Kroppen mådde nog bara bra av lite vila. Jag känner mig piggare och lättare i kroppen.

Mikael Dorsin tror inte att det hjälper ens om han skulle briljera på träning och i de två träningslandskamper som återstår inför EM.

–?Jag tror mest det handlar om att hålla i gång och slipa formen. Laget har förbundskaptenerna nog rätt klart för sig, säger han.

”Högaktuell”

Den vanligtvis så försiktige förbundskaptenen Lars Lagerbäck hymlar inte heller med att Mikael Nilsson troligen gör resan från höger till vänster.

–?Han är i alla fall högaktuell. Vi har ju han och ”Dorran” (Mikael Dorsin) och några till som kan spela ytterback. Vi får se hur veckorna framöver utvecklas men ”Micke” är definitivt ett alternativ som kommer att vara högaktuellt.

Däremot är det mer tveksamt hur förbundskaptenerna ser på Niclas Alexandersson – högerback eller högermittfältare?

–?Där kan man nog mer se till hur truppen ser ut formmässigt. ”Alex” är nog lika aktuell både i backlinjen och på mittfältet, säger Lasse Lagerbäck.

Niclas Alexandersson konkurrerar med Rosenborgs Fredrik Stoor om högerbacksplatsen medan Olof Mellberg och Petter Hansson spelar mittbackar om inget oförutsett inträffar.