Lagerbäck kände inte till Zlatans skada

"Vi får ta en diskussion med Zlatan"

Foto: Nils Jakobsson
FOTBOLL

SKÄRHAMN/STOCKHOLM. Lars Lagerbäck vet inte hur illa skadad Zlatan Ibrahimovic är. Nu vill han prata med anfallsstjärnan så snabbt som möjligt.

– Har han ett svullet knä är det inte positvt, säger han.

Nyheten om att Zlatan Ibrahimovic känner av sitt skadade knä slog ner som en bomb i den svenska landslagstruppen på fredagen. Förbundskaptenen var helt ovetande om utvecklingen efter att ha spenderat dagen i skärgården med landslagstruppen.

– Vi har varit helt offside i dag. Vi har varit i vår egen lilla värld, säger Lars Lagerbäck.

Vill ha Zlatan till Sverige inom kort

Nu måste han ta en kontakt med Zlatan Ibrahimovic för att få reda på hur illa ställt det är med anfallaren.

– Vi får ta en diskussion med Zlatan och med klubben om han kan komma hit tidigare. Har han ett svullet knä är det inte positivt, säger han på den nyligen avslutade presskonferensen.

– Det bästa är om han kommer hit så fort som möjligt så att våra medicinare får titta på honom. Har han fått ett återfall så måste vi ta en dialog och se vad som har hänt, fortsätter Lagerbäck.

Landslagschefen Lasse Richt har inte heller haft på telefonen under dagen och vet inte om Zlatan har ringt.

Du är inte sugen på att gå och ta reda på det nu?

– Jo, det är klart att vi ska ta reda på det, men om det blir nu eller senare vet jag inte.

Åter oro

I söndags gjorde Zlatan comeback i Inter när Serie A avgjordes. Han visade inga tecken på att lida av skadan. Tvärtom var han lysande och gjorde bland annat två mål. Då såg det ljust ut för det svenska fotbollslandslaget. Sedan kom svullnaden i knäet.

– Han fick en reaktion i måndags efter helgens match, men det är naturligt efter den belastningen, sa Richard Dahan, MFF:s sjukgymnast som har hjälpt Zlatan, till Sportbladet i onsdags.

Då trodde Dahan att Zlatan skulle kunna spela cupfinalen.

– Jag ser inga problem med det. Han verkar vara redo och vi har ju sett att formen är bra, sa Dahan då.

Nu ser det annorlunda ut och förbundskapten Lars Lagerbäck är orolig.

– Jag pratade med Zlatan i måndags och då var allting bara positivt. Vi har bestämt att han kommer hit på måndag. Det är möjligt att han kommer hit innan, men det är svårt att svara på innan vi har pratat med honom eller Inter, säger Lagerbäck.