”Klagade på smärtorna”

Landslagsstjärnor i hemlig träning för att rädda EM-spel

1 av 2
KAMP MOT KLOCKAN Blågula nyckelspelare som Fredrik Ljungberg tränade på egen hand i går.
FOTBOLL

STENUNGSUND/SKÄRHAMN. Här genomförde Tobias Linderoth och Niclas Alexandersson i går ett akut rehabpass.

Enligt uppgift klagade båda över smärtor i sina skadade partier, men landslagsledningen förnekar att de drabbats av bakslag.

Efter att landslaget gjort sitt första EM-pass i torsdags meddelades att fredagen skulle ägnas åt en heldagsutflykt utan träning.

Men för två av spelarna ändrades förutsättningarna.

Tobias Linderoth och Niclas Alexandersson – som har problem med höften respektive magmuskeln – genomförde i går morse ett rehabpass på Skivstångsklubbens gym i Sundahallen i Stenungsund.

Tränade höften

Träningen leddes av sjukgymnasten Johan Sandberg och fysiologen Paul Balsom och pågick cirka en timme.

Tobias Linderoth körde bland annat en övning där han låg med ryggen på golvet, hade fötterna på en bänk och lyfte höften uppåt. Enligt uppgift klagade han då över smärtor.

Niclas Alexandersson besvärades av smärta under sin benövning.

Förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson höll i går kväll en presskonferens, men informerade då inte om Linderoths och Alexanderssons rehabpass.

”Tränat på gymet”

– I Tobias fall kommer han bara att köra fotbollspass i fall inget oförutsett inträffar. För ”Alex” är det från dag till dag hur han känner i sin bukmuskel, sa Lagerbäck.

Senare under kvällen fick Sportbladet uppgifterna bekräftade av landslagschefen Lars Richt.

– De har tränat på gymmet i dag. Jag visste inte om det, men jag brukar inte veta sådant, det är inte ovanligt.

Var träningen kopplad till något bakslag?

– Inte alls, säger Richt.

Målsättningen är att både Tobias Linderoth och Niclas Alexandersson ska kunna delta fullt ut i dagens fotbollspass. Även Fredrik Ljungberg tränade extra

i går men det handlade om ren konditionsträning.

– Eftersom jag inte kan spela (match) så här tidigt vill jag köra lite hårdare än vad de andra gör. Så kan man lägga det bakom sig och finslipa sedan, säger Ljungberg.Petra Thorén

FAKTA

Skadorna som plågar blågult

FREDRIK LJUNGBERG, mittfält

REVBEN: Bröt revbenet för tre veckor sedan. Tvingas spela med smärta och skydd under EM. Har tappat mycket kondition under sin frånvaro.

NICLAS ALEXANDERSSON, back/mittfält

MAGMUSKEL: Har varit skadedrabbad under våren. Senast en bristning i magmuskeln. Kan ändå med största sannolikhet åka med till EM.

TOBIAS LINDEROTH, mittfält

HÖFTEN: Höftledsopererad i januari. Har rehabtränat sedan dess. Går i dag in i full fotbollsträning för första gången. Avgörs på måndag om kan åka med till EM.

ZLATAN IBRAHIMOVIC, anfallare

KNÄ: Fick nytt bakslag i sitt ”hopparknä” i veckan. Kommer enligt italienska uppgifter inte att kunna delta fullt ut i EM.

PETTER HANSSON, back

LJUMSKE: Återkommande ljumskproblem under våren. Kunde inte träna med övriga laget i torsdags, men ingen fara för EM.