Rosenbergs skada stör U21-landslaget

Kan tvingas släppa Marcus Berg

FOTBOLL

Det är inte bara i A-landslaget som alla skador ställer till det. I U21-landslaget är irritationen stor över att man inte får någon lugn och ro.

– Jag orkar inte svara på frågor om Marcus Berg så fort en A-lagsspelare stukar foten, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson till TT.

Allting startade igår med skadan på Zlatan Ibrahimovic. Då började frågorna hagla över Marcus Berg, förste reserv på forwardssidan. Groningens svenske skyttekung är den som ska ersätta om någon anfallare blir skadad. För tillfället tillhör han dock U21-landslaget som förbereder sig för en fyrnationsturnering.

Berg viktig i U21-landslaget

Och i det blågula lillebror börjar man tröttna på alla frågor om Berg. Inte blev det bättre av dagens skada på Markus Rosenberg.

–  Varför ska jag uttala mig om Berg är aktuell för EM redan nu? Han är en av våra viktigaste spelare i U21-landslaget och det går inte att ha viktiga förberedelser och bara prata om Marcus Berg hela tiden. Vi har många viktiga matcher framför oss med det här laget, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson till TT.

Tre matcher väntar

I morgon möter U21-landslaget Portugal i den första av totalt tre matcher, de två andra spelas mot Frankrike (onsdag) och Holland (lördag). Återstår att se om Marcus Berg är med då.