Greklands chock – förlust och två skador

Tufft spelande Grekland skämde ut sig

Foto: Bela Szandelszky
FOTBOLL

Grekland hade en tung kväll i Budapest. Laget föll tungt med 3–2 i genrepet mot Ungern och åkte dessutom på två tunga skador.

– De vet att det inte är nu det gäller, utan den 10 juni. Det blir ett helt annat Grekland då, säger den svenske spionen Thomas Lyth till TT.

Dagen började tråkigt för Sverige med en ny anfallsskada på Markus Rosenberg. Den slutade än värre för de blågulas premiärmotståndare i EM, Grekland. Borta mot Ungern ställde grekerna upp med ett starkt lag, men trots det och trots ledning med 1–0 föll Grekland med 3–2.

Lagkaptenen klev av

Vad värre är åkte de på ett par jobbiga skador. Redan efter 22 minuter tvingades målvakten Antonios Nikopolidis kliva av med något som liknade en ljumskskada. Dessutom tvingades lagkaptenen Angelos Basinas kliva av med en befarad knäskada.

Basinas fick hjälp av planen med tolv minuter kvar att spela eftersom han inte kunde gå själv. Hur illa skadade de båda spelarna är är inte känt ännu.

Fult spel från Grekland

Grekerna spelade hårt, på gränsen till fult och drog på sig mängder av frisparkar, men kunde ändå ta ledningen strax innan paus. En långboll nådde fram till Ioannis Amantidis som efter svagt ungerskt försvarsspel sköt 0–1.

Strax innan paus blev utbröt dessutom ett handgemäng där Kostas Katsouranis delade ut ett knytnävsslag mot en ungrare som gick i backen. Förseelsen gav gult kort.

I den andra halvleken rasade det grekiska försvarsspelet ihop. Ungern kunde bland annat göra två mål på fasta situationer. Inget roligt genrep för grekerna som nu har en träningslandskamp kvar. Den 1 juni möter laget Armenien, men matchen mot Ungern var det riktiga testet.

Rehagel inte orolig

Den svenske spionen Thomas Lyth vill inte räkna bort Grekland baserat på kvällens insats.

– Grekland visade inte vad de kan. De spelar med mycket hjärta, men när inte hjärtat är med kan det gå så här, säger han till TT.

Greklands förbundskapten Otto Rehagel var inte heller särskilt upprörd efter förlusten.

– Det här var en vänskapsmatch, men det var en viktig erfarenhet. Ungern var aggressiva och vi sover i vissa situationer, säger han.